Χαράσσει στρατηγική, αποφασίζει για γραμματέα


Υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει τη Δευτέρα (27 Αυγούστου) η Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.) του ΣΥΡΙΖΑ.
Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης είναι «ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια». Συνεπώς, η συνεδρίαση θα έχει ως βασικό στόχο να χαράξει τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στη μεταμνημονιακή εποχή, με στελέχη του κόμματος αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δίνουν βάση στην κοινωνική πολιτική.
Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν μόνο ορισμένες από τις ενέργειες που δρομολογεί η κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει την αλλαγή πολιτικής που θα επιχειρηθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στο παραπάνω πλαίσιο, το βασικό ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ στη νέα περίοδο είναι η υλοποίηση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση των εργαζόμενων, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, τις θεσμικές αλλαγές και συγκεκριμένες πολιτικές για τη νεολαία. Στόχος είναι το κόμμα «να καταστεί αντίστοιχο των προσδοκιών του κόσμου και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτής της νέας φάσης».
Παράλληλα, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της αλλαγής γραμματέα στο κόμμα, καθώς -εκτός απροόπτου- θα υπάρξει αντικατάσταση του Παναγιώτη Ρήγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του κ. Ρήγα θα τοποθετηθεί πιθανότατα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε υπουργικό θώκο.
Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (Π.Σ.) του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, συζητήθηκαν οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία του κόμματος, οι οποίες -όπως τονίστηκε- θα πρέπει να διορθωθούν.
Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι το κόμμα θα πρέπει να ισχυροποιηθεί ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη δύναμη να δώσει τις μάχες της επόμενης περιόδου.
Τέλος, κατά τη συνεδρίαση του Π.Σ. που έγινε την Παρασκευή, εξετάστηκε και η πολιτική συγκυρία, η στρατηγική των υπόλοιπων κομμάτων, ενόψει και του γεγονότος ότι ούτως ή άλλως το 2019 είναι μια χρονιά με πολλές αναμετρήσεις, ενώ διαπιστώθηκε πόσο έντονες και εμφανείς έχουν γίνει οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Οι εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσουν με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στις 4 μετά το μεσημέρι.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!