Συνάντηση Ομάδας «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ» με Γ Μπουτάρη και Καλυψώ Γούλα.


ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης σήμερα, 2 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, συνάντηση κλιμακίου της Ομάδας «ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ» αποτελούμενου από τους δικηγόρους Θεσσαλονίκης Μανόλη Λαμτζίδη , Πρ. Πρόεδρο ΔΣΘ και Παναγιώτη Γεωργιάδη με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα.
Στη Δημοτική Αρχή παρουσιάστηκαν  οι σκοποί, οι αρχές της επιδιώξεις της κίνησης. Τονίστηκε ότι η κίνηση αποτελούμενη από 35 νομικούς  δεν εμπλέκεται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής των Βαλκανικών κρατών, αλλά επιδιώκει να παρεμβαίνει σε ζητήματα εφαρμογής της αρχής του «κράτους δικαίου» και της αρχής της «δίκαιης δίκης» σε όλα τα Βαλκάνια με σκοπό την εδραίωση της Δημοκρατίας, την διασφάλιση όρων ειρηνικής συμβίωσης των βαλκανικών λαών και την υιοθέτηση ως μεθόδου  επίλυσης των διαφορών μεταξύ τους της ειρηνικής διευθέτησης αξιοποιώντας τους φιλικούς δεσμούς που αναπτύχθηκαν μεταξυ Βαλκανικών δικηγορικών συλλόγων στο παρελθόν.
Δήλωσαν ότι αφορμή για τη δημιουργία της ομάδας δόθηκε από το δημόσιο προπηλακισμό του Δημάρχου επειδή διατύπωσε δημόσια μία διαφορετική  άποψη , μια σειρά άλλα βίαια περιστατικά που ακολούθησαν με ρατσιστικά κίνητρα , τα φιλοπόλεμα συνθήματα εναντίον γειτονικών κρατών,  που εκτοξευτηκαν σε διάφορες συγκεντρώσεις, καθώς και το γεγονός της απαράδεκτης μακρόχρονης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στιςφυλακές της Αδριανούπολης, γεγονός , που συνιστά κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του δικαίου από την πλευρά της Τουρκικής κυβέρνησης.
Τέλος δήλωσαν ότι σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, που είναι αδελφοποιημένος με το Δικηγορικό Σύλλογο Αδριανούπολης ,  θα επιχειρήσουν αρχές Σεπτεμβρίου να επισκεφτούν την Αδριανούπολη και να εντείνουν τις πιέσεις ώστε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να τύχουν δίκαιης μεταχείρισης.
Τέλος δήλωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό της δημοτικής αρχής σε οποιεσδήποτε ανάλογες πρωτοβουλίες.
Ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις της δημοτικής αρχής για τα θέματα αυτά  και δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να στηρίξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες στα όρια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων τους.
                                        Από το Γραφείο Τύπου
                                        Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2018




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!