Το πιο εμβληματικό έργο τέχνης σε κάθε χώρα της Ευρώπης -Τι διαφορετικό έχει η Ελλάδα [χάρτης]


Ένας διαφορετικός, πρωτότυπος χάρτης κάνει τον γύρο του διαδικτύου, απεικονίζοντας διάσημα και εμβληματικά έργα τέχνης που ανήκουν σε κάθε μία από τις χώρες της Ευρώπης.

Μπορεί βέβαια να μην χωράνε όλα τα γνωστά έργα τέχνης μία χώρας σε ένα χάρτη, καθώς στον συγκριμένο εικονίζεται μόνο ένα για την κάθε μία, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο απεικονίζεται «Η Ναυμαχία» του Τέρνερ, στη Νορβηγία «Η κραυγή» του Μουνκ, ενώ στην Ιταλία δεν θα μπορούσε να έχει επιλεχτεί άλλη από την Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο απεικονίζεται «Η Ναυμαχία» του Τέρνερ
Στη Νορβηγία «Η κραυγή» του Μουνκ
Στην Ιταλία δεν θα μπορούσε να έχει επιλεχτεί άλλη από την Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Επίσης για όσες χώρες δεν ξεχωρίζει καλά ο πίνακας στον χάρτη, στην Ισπανία έχει επιλεχτεί η Γκέρνικα του Πάμπλο Πικάσο και στην Γαλλία η «Εντύπωση, ανατέλλων ήλιος» του Κλοντ Μονέ.
 Στην Ισπανία έχει επιλεχτεί η Γκέρνικα του Πάμπλο Πικάσο
 Στην Γαλλία η «Εντύπωση, ανατέλλων ήλιος» του Κλοντ Μονέ.
Η Ελλάδα πάντως ξεχωρίζει στον χάρτη καθώς είναι η μόνη χώρα για την οποία επιλέχτηκε ένα γλυπτό και όχι ένας πίνακας όπως στις υπόλοιπες.
Στην Ελλάδα ένα γλυπτό... Ποιο; Η Αφροδίτη της Μήλου από τον καλλιτέχνη Αγήσανδρο ή Αλέξανδρο της Αντιόχειας.
Ποιο γλυπτό; Η Αφροδίτη της Μήλου από τον καλλιτέχνη Αγήσανδρο ή Αλέξανδρο της Αντιόχειας.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!