Δούρου για την τραγωδία: Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι τα κάναμε όλα καλά


Μια συγγνώμη δεν αρκεί, δηλώνει η Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

«Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι τα κάναμε όλα καλά, όταν υπάρχουν νεκροί. Αυτό όμως συμβαίνει σε κάθε τραγωδία στον τόπο μας. Ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλοι όλα τέλεια. Όμως ο αριθμός των νεκρών λέει άλλα», δηυλώνει η περιφερειάρχης Αττικής στην «Εφημερίδα των Συντακτών.
«Η περιφέρεια Αττικής που ο ρόλος της στις πυρκαγιές είναι να συνδράμει την πυροσβεστική, είχε εγκαίρως προτάσεις», σημειώνει, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Μελετώντας εκ των υστέρων με ηρεμία τα στοιχεία την πορεία και την ταχύτητα της φωτιάς, νομίζω ότι όντως ήταν πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν από τους επιχειρησιακά αρμόδιους τα στοιχεία της».
«Δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε σε μια συγγνώμη ή στην έκφραση συλλυπητηρίων για τα θύματα, γατί αυτά δεν αρκούν», τονίζει ακόμη η κ. Δούρου.
Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να είχε κάνει η περιφέρεια Αττικής για να αποτρέψει την τραγωδία, απάντησε ότι η περιφέρεια ενήργησε όπως πάντα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. «Βοηθήσαμε την Πυροσβεστική σε ό,τι μας ζήτησε, καθώς οι Περιφέρειες και η Τοπική Αυτοδιοίκητη γενικότερα δεν έχουν επιχειρησιακές αρμοδιότητες στην κατάσβεση της φωτιάς. Δώσαμε υδροφόρες, μηχανήματα έργου και λεωφορεία. Κηρύξαμε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Ανατολική και Δυτική Αττική», απάντησε.
Όσον αφορά στο ζήτημα της εκκένωσης, και στο ερώτημα αν δόθηκε εντολή ή όχι, η Ρένα Δούρου αφού διευκρινίζει ότι το αν πρέπει να γίνει ή όχι οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση το αποφασίζει ο επιχειρησιακά υπεύθυνος του Πυροσβεστικού σώματος και το εισηγείται απευθείας προς τον αρμόδιο δήμο ή αν αφορά πάνω από δύο δήμους προς την Περιφέρεια, τονίζει: «Εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση, γραπτή, προφορική, με sms, με φαξ, με μέιλ, δεν έγινε ποτέ σε καμία υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής».
Τέλος, αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει: «Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και θα πράξει αναλόγως όταν έλθει η ώρα, Αν κάποιοι προσπάθησαν αν τον παραπλανήσουν ή να εξωραΐσουν καταστάσεις, είμαι σίγουρη ότι την ώρα που πρέπει θα πάρουν την απάντησή τους».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!