Αλλαγή φρουράς στην Πυροσβεστική -Δεν αναφέρθηκε στους νεκρούς στο Μάτι ο πρώην αρχηγός


Ιδιαίτερα λιτός και καθόλου απολογητικός εμφανίστηκε ο απερχόμενος αρχηγός, Σωτήρης Τερζούδης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο κ. Τερζούδης στις δηλώσεις του δεν αναφέρθηκε στην τραγωδία με τους 93 νεκρούς, παρότι δεν έγινε σωστή εκτίμηση για την πυρκαγιά που ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης και κατέκαψε το Μάτι.
«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα φορτισμένη μέρα. Ολοκληρώνεται ένας κύκλος που αγάπησα. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω το έργο μου. Τα τελευταία γεγονότα μας βύθισαν όλους στο πένθος. Φεύγω με πλήθος ανάμεικτων συναισθημάτων. Να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που μου συμπαραστάθηκαν. Αρχηγέ φίλε συνεργάτη Βασίλη Ματθαιόπουλε σε συγχαίρω και σου εύχομαι ολόψυχα να πετύχεις στο έργο σου. Η 23η Ιουλίου έχει καταχωρηθεί ως μαύρη Δευτέρα. Είναι καθήκον σου να υψώσεις το ηθικό του Πυροσβεστικού προσωπικού», ανέφερε.
Ο Σωτήρης Τερζούδης
Από την πλευρά του, ο νέος Αρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος είπε: «Θεωρώ εξαιρετική τιμή την επιλογή στο πρόσωπό μου και δεσμεύομαι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια στο έργο που μου ανατέθηκε. Νιώθω την υποχρέωση να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να εκπληρώσω την αποστολή μου. Οι απώλειες και οι τραυματισμοί, οι εκτενείς υλικές ζημιές, προκαλούν συναισθήματα βαθύτατης θλίψης και συμπαράστασης. Συμπάσχουμε με τους τραυματίες και όσους είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Το Πυροσβεστικό Σώμα θα συνεχίσει αγόγγυστα τις προσπάθειες για να διατηρείται το υψηλό αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών».
Ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος
Το παρών έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε πως «πολλοί βιάστηκαν να κατανείμουν ευθύνες. Οι ευθύνες είναι συλλογικές και διαχρονικές. Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί πως οδηγηθήκαμε στην ανθρώπινη τραγωδία επειδή υπήρξαν λάθος σχεδιασμοί. Η αναζήτησή και η απάντηση στα ερωτήματα δεν αφορούν τον παρόντα χρόνο, αλλά αναζήτηση αιτιών του παρελθόντος. Να μην αξιοποιήσουμε την τραγωδία για να κερδίσουμε πρόσκαιρα κέρδη ή να εξυπηρετήσουμε σκοπιμότητες».
Εικόνα από την παράδοση-παραλαβής στο Πυροσβεστικό Σώμα

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!