Γένοβα: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες για να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια της γέφυρας -Δεκάδες τα θύματα [εικόνες]


Αγωνιώδεις προσπάθειες κάνουν πυροσβέστες και διασώστες, προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες στα συντρίμμια της οδογέφυρας, που κατέρρευσε στην Γένοβα, με δεκάδες θύματα.

Επίσημα, οι ιταλικές αρχές μιλούν για 22 νεκρούς. Ομως, πηγές από την πυροσβεστική υπηρεσία, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ANSA και άλλα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 35 νεκρούς. Ακόμη και από επίσημα χείλη πάντως, εκφράζονται οι φόβοι για ακόμη μεγαλύτερο τραγικό απολογισμό.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, από τους οποίους οι 10 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εως τώρα, 20 σοροί έχουν αναγνωριστεί, ανάμεσά τους και ενός παιδιού δέκα ετών, σύμφωνα με την Corriere della Sera.
Περίπου 300 πυροσβέστες εργάζονται στα συντρίμμια, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων αναζητώντας επιζώντες. Σύμφωνα με τις αρχές, οι διασώστες θα συνεχίσουν τις έρευνες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Εως τώρα έχουν ανασυρθεί 4 άνθρωποι ζωντανοί, σύμφωνα με το ANSA.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να ανασύρουμε επιζώντες από τα χαλάσματα» δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας Αλεσάντρα Μπούτσι. «Ελπίζουμε να βρούμε περισσότερους επιζώντες», συμπλήρωσε.
Πάνω στην οδογέφυρα, τη στιγμή που κατέρρευσε, βρίσκονταν 30-35 οχήματα και 3 φορτηγά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Αντζελο Μπορέλι.

Συνολικά, 440 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί. Ηδη έχουν εκκενωθεί 11 κτίρια, καθώς τα συντρίμμια της γέφυρας κατέληξαν σε ποταμό, σε σιδηροδρομικές γραμμές και κτίρια.
«Είναι κόλαση εδώ», ήταν η χαρακτηριστική φράση με την οποία περιέγραψε την κατάσταση ένας διασώστης, μπροστά στα συντρίμμια κάτω από τα οποία έχουν θαφτεί αυτοκίνητα.

Αλλοι συνάδελφοί του συνέκριναν την κατάσταση με τις συνέπειες ενός καταστροφικού σεισμού, ενώ η βροχόπτωση δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων. «Είναι σαν σκηνή από την Αποκάλυψη. Σαν να χτύπησε την γέφυρα μια βόμβα», περιέγραψε ο Ματέο Πουκιαρέλι, δημοσιογράφο της La Repubblica, μιλώντας στον Guardian. «Οι άνθρωποι είναι σε σοκ», συμπλήρωσε.




Πληροφορίες: Corriere della Sera, Guardian, ΑΠΕ/ Reuters
Φωτογραφίες: AP

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!