Τι είναι η άσκηση περιδίνησης που έκανε το μοιραίο αεροσκάφος του επισμηναγού Βασιλείου [βίντεο]


Επικίνδυνη άσκηση για πεπειραμένους πιλότους είναι η άσκηση περιδίνησης την οποία πραγματοποιούσαν ο άτυχος επισμηναγός Νίκος Βασιλείου και ο συγκυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2 που κατέπεσε λίγο έξω απο την Σπάρτη.

Σύμφωνα με το σενάριο της, το αεροσκάφος αφού έχει πάρει ύψος, μπαίνει σε κατάσταση ανεξέλεγκτης πτώσης, με στόχο οι πιλότοι να επανακτήσουν τον έλεγχο του έως ένα συγκεκριμένο ύψος.
Στην μοιραία πτήση το εκπαιδευτικό T-2 άρχισε να πέφτει ανεξέλεγκτα από ύψος 35.000 ποδών αλλά παρά τις προσπάθειες των πιλότων, ακόμη και όταν το αεροσκάφος έφτασε στα 15.000 πόδια δεν είχαν καταφέρει να το επαναφέρουν.
Και οι δυο πιλότοι χρησιμοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης, ωστόσο ήταν ανεπιτυχής για τον 37χρονο κυβερνήτη, επισμηναγό Νίκο Βασιλείου, καθώς δεν αναπτύχθηκε ο θόλος του αλεξιπτώτου.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!