Εντολή Αχτσιόγλου για έλεγχο της αποφυλάκισης Φλώρου


Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι διαδικασίες που οδήγησαν στην απόφαση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου (εκ των καταδικασθέντων για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power) λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας, έπειτα από το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.
Ήδη η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, έδωσε εντολή στη διοίκηση του ΕΦΚΑ να διενεργήσει «άμεσα όλες τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να ελεγχθεί η απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας» του Αρ. Φλώρου.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «η ορθότητα της συγκεκριμένης απόφασης για τον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από τον ΕΦΚΑ και τα αρμόδια όργανά του.
Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση που η απόφαση «δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας και επιστημονικής τεκμηρίωσης, το υπουργείο Εργασίας θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του και όλα τα μέσα για την αναθεώρησή της. Στο πλαίσιο αυτό θα διαταχθεί άμεσα σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί κάθε πτυχή της εν λόγω υπόθεσης».
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για αποφυλάκιση του 39χρονου επιχειρηματία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων, ο  υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ζήτησε προς έλεγχο το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του επιχειρηματία, καθώς «το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά».
Από την πλευρά του ο Αρ. Φλώρος, με ανακοίνωσή του την Κυριακή, έκανε λόγο για ανακρίβειες -αναφερόμενος στις δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας- και άφησε αιχμές για την προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας του.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!