Σάββας Αναστασιάδης: Απαισιόδοξες οι προοπτικές για την πορεία της Χώρας…


                                         
Δελτίο Τύπου     

                                                                             Θεσσαλονίκη 17.08.2018
Αναστασιάδης: Απαισιόδοξες οι προοπτικές  για την πορεία της Χώρας…
Απάντηση στους  πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την έξοδο  από τα μνημόνια, έδωσε ο  βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωϊ (17.08.2018) στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»
« Πρέπει να σας παραπέμψω  σε σημερινό ρεπορτάζ του έγκυρου οικονομικού περιοδικού Economist , στον τίτλο του οποίου αναφέρεται ότι στην Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να μιλήσει πλέον για 'success story'" τόνισε σήμερα (17.08.2018) στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης , συμπληρώνοντας,
« Διότι σε μία Χώρα όπου υπάρχουν υψηλοί φορολογικοί συντελεστές,  η δημόσια διοίκηση παρουσιάζει φαινόμενα διάλυσης,  υπάρχει δημογραφική κατάρρευση και capital controls,  σε συνδυασμό με τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα που ανέλαβε η Χώρα μας για τις επόμενες δεκαετίες, δημιουργούνται απαισιόδοξες προοπτικές για τα επόμενα χρόνια και αυτό δεν δίνει  το δικαίωμα σε κανέναν από την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για καθαρή έξοδο στις αγορές »

Την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών την χαρακτήρισε ως πολύ θετική εξέλιξη αλλά, όπως είπε,  αυτό δεν αποτελεί μια διπλωματική νίκη της κυβέρνησης
 « Πιστεύω ότι  η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε, αφού τη Δευτέρα, μία μέρα πριν την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος πάγωσε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία για να πιέσει να απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί. Επομένως δεν υπήρχε καμία διπλωματική κινητικότητα για το θέμα», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης, επισημαίνοντας ότι,  πριν από μία μέρα ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι πίστευε πως η κράτηση των δύο στρατιωτικών θα διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο.
Στο ερώτημα για το αν θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις όταν γίνει κυβέρνηση δεδομένου ότι όπως υποστηρίζει μπαίνουμε σε ένα νέο μνημόνιο με δεσμεύσεις, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Σαφέστατα υπάρχουν και δεσμεύσεις, όμως οι όποιες δεσμεύσεις δεν είναι πανάκεια. Η ΝΔ, κόμμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της ελεύθερης οικονομίας θα μπορέσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να προωθήσει έργα και αποκρατικοποιήσεις τα οποία είναι παγωμένα εδώ και χρόνια, έτσι ώστε να κινηθεί η οικονομία και να δοθεί ο δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε τη φορολογία».




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!