Ο Φίλης προσγειώνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Εχουμε αναλάβει δεσμεύσεις με το μνημόνιο, μη γελιόμαστε


Με ισχυρή δόση αυτοκριτικής και επισημάνσεις για τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και κατευθύνσεις προς τις οποίες οφείλει να κατευθυνθεί το κυβερνών κόμμα από τώρα και στο εξής, εμφανίστηκε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για την ανάγκη προγραμματικών κατευθύνσεων και προσγείωσε στην πραγματικότητα όσους εμφανίζονται με διθυραμβικό τόνο για το τέλος του Μνημονίου.
«Υπάρχει ανάγκη προγραμματικών επανατοποθετήσεων. Ανοίγεται μπροστά μας μια νέα περίοδος και υπάρχουν νέες δυνατότητες για εκπόνηση πολιτικών προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Σε συνέχεια προς το μνημόνιο, καθώς έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις, μη γελιόμαστε. Αλλά και σε ρήξη σε σχέση με αυτό» ανέφερε με νόημα ο πρώην υπουργός.
Κριτική στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Ν. Φίλης προκάλεσε αίσθηση και με την κριτική του για την κομματική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα.
"Το κόμμα προϋποθέτει πολιτική συμφωνία. Να του αποδώσουμε τα δικαιώματα που έχουν "απαλλοτριωθεί" από την έναρξη της Μνημονιακής κατάστασης. Μνημόνια σημαίνει παράδοση πολιτικών δικαιωμάτων του κόμματος" υποστήριξε στην "πικρή" διαπίστωσή του ενώ εντόπισε και πρόβλημα "κυβερνητισμού".
Όπως χαρακτηριστικά είπε: "Κυρίως πάσχουμε από ιδεολογικές αιτίες που οδήγησαν το κόμμα στην περιθωριοποίηση"
Ο κυβερνητισμός. Η αντίληψη που θεωρεί ότι όλα ανάγονται στην υπηρέτηση ενός προγράμματος από την κυβέρνηση την οποία ακολουθεί το κόμμα.
Ο κυβερνητισμός απονευρώνει ιδεολογικοπολιτικά το κόμμα. Δείχνει πως ο,τι υπάρχει στο κόμμα είναι εστίες δικτύων εξυπηρέτησης κι όχι εστίες αγώνων".
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - που βρίσκεται κοντά πολιτικά με τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Βούτση -επαίνεσε τον Αλέξη Τσίπρα για την αναφορά του στην κατάργηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε ότι ο κίνδυνος σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι το μείγμα ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού, ενώ διαπίστωσε και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από Δημοκρατία, Συλλογικότητα και αξιοκρατία. Τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα πρέπει κατά τη γνώμη του να στηριχτεί ο νέος γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!