Σκουρλέτης-Παππάς, οι δύο μονομάχοι για τη θέση του γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ


«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ και έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις καταγράφονται στους κορυφαίους των τάσεων, με το βλέμμα στις αλλαγές που αναμένεται να δρομολογήσει ο Πρωθυπουργός σε κυβέρνηση και κόμμα.
Η δυστοκία που καταγράφεται για να βρεθεί το πρόσωπο-κλειδί που θα αναλάβει τελικώς τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, αποτελεί κατά πληροφορίες τον βασικό λόγο της καθυστέρησης του ανασχηματισμού.
Η απόφαση Τσίπρα να θέσει σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό και να «ανοίξει» τις πόρτες του κόμματος για πλατιές συνεργασίες ενόψει της εκλογικής χρονιάς που ακολουθεί είναι ειλημμένη. Βούληση του πρωθυπουργού, επίσης, είναι να μετακινήσει προς την Κουμουνδούρου κάποιο από τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Αλλά για να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση θα πρέπει να λάβει υπόψιν του πρωτίστως τις εσωκομματικές ισορροπίες, αφού είναι βασική προυπόθεση ο Γραμματέας του κόμματος να είναι ευρείας αποδοχής.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί το Πολιτικό Συμβούλιο στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, όπου και αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση.
Ποιοι δεν θέλουν Σκουρλέτη- Αντίβαρο ο Παππάς για Γραμματέας
Ωστόσο, η πρόταση να οδεύσει στο κόμμα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αφενός δεν φαίνεται να ...περπατάει τόσο εύκολα, διότι συναντά εσωκομματικές αντιδράσεις και πέραν τούτου, δεν είναι τελικά η μόνη.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida, υπάρχει παράλληλη συζήτηση και πολλά στελέχη από την  Κίνηση Μελών «ψηφίζουν» για τη θέση του Γραμματέα τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά! Τον τελικό λόγο βέβαια θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, οι υποστηρικτές Παππά προτάσσουν το επιχείρημα ότι σε αυτή την κομβική θέση πρέπει να πάει πρόσωπο που να απεικονίζει το κέντρο βάρους και τη γραμμή του κόμματος και όχι μόνο μιας τάσης.
Στα...χαρακώματα οι τάσεις
Στελέχη της Κίνησης Μελών (ήτοι, της κίνησης που προέκυψε από την ανασύνθεση του μεγαλύτερου τμήματος της ενωτικής κίνησης, την πλατφόρμας 2010 και της Σοσιαλιστικής Τάσης) αντιτίθενται στην επιλογή Παππά και θεωρούν ότι ο Σκουρλέτης είναι πιο κοντά στις αντιλήψεις των «53».
Θυμίζουν ότι κατά καιρούς είχε διαφοροποιηθεί σε βασικά ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής και εκφράζουν αντιρρήσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια τέτοια πρόταση μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνο από τους «53» και την πτέρυγα Τσακαλώτου.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!