Formula 1: Ο Σάινθ υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη McLaren


Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Φερνάντο Αλόνσο ότι δεν θα «τρέχει» στη Φόρμουλα 1 την επόμενη χρονιά, η McLaren έκανε γνωστό ότι ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ θα είναι ο αντικαταστάτης του δις παγκόσμιου πρωταθλητή.

Και μολονότι ο Αλόνσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα στο μέλλον, η McLaren βρήκε γρήγορα τον διάδοχο του Ισπανού για το 2019, με τον Σάινθ να υπογράφει πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στο παρελθόν ο Σάινθ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα το 2015 με την Toro Rosso, είχε συμβόλαιο με τη Red Bull, ενώ φέτος «τρέχει» (ως δανεικός) για λογαριασμό της Renault. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική ομάδα έχει ήδη συμφωνήσει για την επόμενη χρονιά με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull, ο οποίος θα συνθέσει το δίδυμο οδηγών αγώνων της Renault μαζί με τον Γερμανό Νίκο Χούλκενμπεργκ. Η McLaren τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι θα επιβεβαιώσει εν ευθέτω χρόνω το δίδυμο οδηγών της για το 2019, με αποτέλεσμα να μένει -προς το παρόν- αβέβαιο το μέλλον του έτερου «πιλότου» της, του Βέλγου Στόφελ Βάντουρν.
«Είμαι ενθουσιασμένος που τελικά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα είμαι οδηγός της McLaren από το 2019» δήλωσε ο Σάινθ και συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι συνεπαρμένος γι' αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Είμαι οπαδός της McLaren για όσο μπορώ να θυμηθώ. Είναι ένα σπουδαίο όνομα στο άθλημα με μια απίστευτη κληρονομιά και η λίστα των οδηγών που έχουν "τρέξει" για τη McLaren μέσα στα χρόνια συμπεριλαμβάνεται στους ήρωες της Φόρμουλα 1. Φυσικά, ο Φερνάντο είναι ένας από αυτούς, επομένως είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό ότι θα πάρω τη θέση του ως μέρος της επόμενης γενιάς Ισπανών οδηγών αγώνων πίσω από το τιμόνι μιας McLaren. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στη McLaren που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα παιδικό όνειρο. Η ομάδα έχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το μέλλον και ανυπομονώ πάρα πολύ να παίξω έναν ρόλο-κλειδί στο ταξίδι της προς την επιστροφή στην επιτυχία».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, σχολίασε: «Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που έχουμε τον Κάρλος ως οδηγό στη McLaren. Τον αξιολογούσαμε για κάποιο καιρό τώρα και τον κατατάσσουμε πολύ ψηλά μεταξύ της επόμενης γενιάς νέων ταλέντων που αναδύονται μέσα από τη Φόρμουλα 1. Ο Κάρλος φέρνει μαζί του το τέλειο μείγμα νεότητας και εμπειρίας. Μολονότι είναι μόλις 23 ετών, θα ξεκινήσει την πέμπτη σεζόν του στο άθλημα μαζί μας και θα φέρει μαζί του ένα τεράστιο ποσό αγωνιστικής εμπειρίας, τόσο στη Φόρμουλα Ένα, όσο και με τον συνεργάτη μας, τη Renault. Δεν είναι μυστικό ότι ο Κάρλος είναι ένας τεράστιος θαυμαστής του Φερνάντο και είναι κατάλληλο να πάρει τη θέση του ως ένας Ισπανός με ένα θρυλικό όνομα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Νομίζουμε ότι θα είναι εξαιρετικά κατάλληλος για τη McLaren και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα τον έχουμε μαζί μας από την επόμενη σεζόν και πέρα».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!