Παρέμβαση Κοντονή για την αποφυλάκιση Φλώρου -Ζητά τo βούλευμα


Το βούλευμα για την αποφυλάκιση του κατάδικου για το σκάνδαλο της Energa, Αριστείδη Φλώρου, ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κοντονής ζήτησε το βούλευμα «προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά».
Ο κ. Κοντονής απαντά και στην κριτική που άσκησε η Νέας Δημοκρατία, τονίζοντας πως
Η ανακοίνωση στρέφεται και κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι «τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλό θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης
«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά. Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!