Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης


Αλλαγή στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία ξεκίνησε με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Με 126 ψήφους ο Πάνος Σκουρλέτης εξελέγη νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα 144 μέλη της ΚΕ που ψήφισαν, ο Πάνος Σκουρλέτης έλαβε 126 ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 18 λευκά.
Έτσι, ο μέχρι σήμερα υπουργός Εσωτερικών, αντικαθιστά τον Παναγιώτη Ρήγα.
Το κόμμα μας χρειάζεται ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας & αφοσίωσης. Ένα ισχυρό μήνυμα ότι αποτελεί προτεραιότητα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας για ενίσχυση της πολιτικής-κοινωνικής πλειοψηφίας. Προτείνω για επόμενο Γραμματέα της ΚΕ τον σύντροφο Π. Σκουρλέτη @pskourl
— Alexis Tsipras (@atsipras) 27 Αυγούστου 2018
«Κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση και τη συλλογική κομματική μας λειτουργία», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός λίγο νωρίτερα είχε υπογραμμίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χρειάζεται μια ακόμη ώθηση... ένα ισχυρό μήνυμα... ότι το κόμμα για μας είναι προτεραιότητα... ότι για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας». Επίσης, κάλεσε το κόμμα σε εκλογική συστράτευση, με φόντο τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.
Το 2015, ο ελληνικός λαός μας έδωσε την εντολή για μάχη, μας έδωσε το χρόνο και τη δύναμη να ανταποκριθούμε στην ευθύνη που αναλάβαμε. Φέραμε σε πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή. Η έξοδος από τα μνημόνια, είναι σταθμός. Είναι η αφετηρία μιας νέας εποχής για τη χώρα. #ΣΥΡΙΖΑ
— Alexis Tsipras (@atsipras) 27 Αυγούστου 2018
Επίσης, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, και με αφορμή την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της σημερινής κυβέρνησης τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και αναφορά στην επόμενη ημέρα.
Το 2019 είναι χρονιά ιστορικών πολιτικών μαχών. Θα δώσουμε την μάχη στην Αυτοδιοίκηση με ανοιχτά, λαϊκά ψηφοδέλτια, ώστε να αναδείξουμε πρόσωπα & συλλογικότητες που μοιράζονται την αγωνία για τη συγκρότηση μιας κοινωνικής-πολιτικής πλειοψηφίας για να εμπεδωθούν οι μεγάλες αλλαγές
— Alexis Tsipras (@atsipras) 27 Αυγούστου 2018
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε πρόσφατα, πολύ σημαντικά γεγονότα, όπως η φονική πυρκαγιά στην Αττική.
Παρακολουθούμε εδώ και δύο χρόνια, το παραλήρημα μιας ακροδεξιάς, κυνικής & αδίστακτης αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με μοναδικό όπλο το μηχανισμό του ψέματος, της λάσπης & της προπαγάνδας προσπαθεί να επανέλθει στην εξουσία, για να ξηλώσει κάθε προοπτική της χώρας να ορθοποδήσει.
— Alexis Tsipras (@atsipras) 27 Αυγούστου 2018
Παράλληλα, έριξε βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση που έχει κρατήσει σε πολλά καίρια ζητήματα.
Το όραμά μας για την Ελλάδα, μετά και από την εμπειρία στη μεγάλη μάχη για την έξοδο από τα μνημόνια, είναι πλέον ακόμα πιο ισχυρό & συγκροτημένο. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει και θα γίνει μια σύγχρονη, προοδευτική, ευρωπαϊκή χώρα, με πρωταγωνιστές τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας
— Alexis Tsipras (@atsipras) 27 Αυγούστου 2018
Η συνεδρίαση της Κ.Ε. έχει ως βασικό στόχο να χαράξει τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στη μεταμνημονιακή εποχή, με στελέχη του κόμματος αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δίνουν βάση στην κοινωνική πολιτική.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!