Συνέντευξη Τύπου για τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη


19/09/2018

Συνέντευξη Τύπου για τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη Τύπου για τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο LAZART (Κολοκοτρώνη 16, Σταυρούπολη).
Κεντρικοί εισηγητές ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δρ. Άννα Μυκωνίου και ο πιανίστας-συνθέτης Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης.
Οι εισηγητές επισήμαναν τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων για τον ένα αιώνα από τη λήξη του Μεγάλου Πολέμου, όπως διεθνώς αποκαλείται ο Α’ Παγκόσμιος, που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, το διήμερο 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι τα Συμμαχικά Νεκροταφεία του Ζέιτενλικ και τη διοργάνωση ανέλαβαν από κοινού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπολεως, η ΠΕΔΚΜ και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ενώ τελούν υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.


Διαβάστε περισσότερα εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!