Παρασκευή 14/9: Υποδεχόμαστε τους Manitarock στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Ερχονται οι Manitarock στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στην πύλη απέναντι από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το συγκρότημα από τα Γρεβενά την «πόλη των μανιταριών», με το rock ύφος της μπάντας και τις συχνές ζωντανές εμφανίσεις στις γιορτές μανιταριού, θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» που σχεδίασε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά.
Το πέρασμα των μελών του μανιταροκαλικαντζαροσυγκροτήματος από ροκ, ρεμπέτικα, «έντεχνα», δημοτικά-παραδοσιακά συγκροτήματα και βυζαντινές χορωδίες υποδηλώνει την ευρύτητα ενός μουσικού ύφους, που συνθέτει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το συγκερασμένο με το ασυγκέραστο και το ελληνικό με το παγκόσμιο.
Αυτό το ύφος αποτυπώνεται στις συνθέσεις του Γιώργου και σε συνδυασμό με την ξεχωριστή ερμηνεία της Δέσποινας, δίνει στο συγκρότημα το ιδιαίτερο στίγμα στις διασκευές των παραδοσιακών τραγουδιών από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Σμύρνη, τον Πόντο και τη Grecia Salentina.
Το μοναδικό αυτό μείγμα των παραπάνω μουσικών χαρακτηριστικών διαμορφώνει μια πρωτότυπη ενορχηστρωτική άποψη στα ρεμπέτικα, τα λαϊκά και τα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια και οδηγεί στο πάντρεμα παραδοσιακών ηπειρώτικων τραγουδιών με κλασικές ροκ συνθέσεις, στη βάση της πανάρχαιας πεντατονικής κλίμακας.
Οι χαρακτηριστικές διφωνίες της Δέσποινας και του Γιώργου και το «πειραγμένο», με ιδιαίτερο κούρδισμα και μόρια μπουζούκι, υποστηρίζονται με πληρότητα από τα πλήκτρα του Στέργιου και υπογραμμίζονται ρυθμικά από τον Δημοσθένη, επαναφέροντας στο προσκήνιο αρχέγονες μελωδίες και ρυθμούς, που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μας μνήμη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!