Στις 19.480 τελικά οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Την πρόσληψη 19.480 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σε πρώτη φάση, για το σχολικό έτος 2018-2019 ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, ανεβάζοντας τον τελικό αριθμό που είχε ανακοινώσει αρχικά το πρωί και ανερχόταν σε 16.320.
Σύμφωνα με την νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, θα προσληφθούν 12392 στην Πρωτοβάθμια, 3988 στη Δευτεροβάθμια και 3100 (ΕΕΠ&ΕΒΠ) στην Ειδική Εκπαίδευση.
Ειδικότερα, στις δομές Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 5841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (3629 και 2212 αντίστοιχα).
Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 8763 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.
Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 1776 καθηγητές.
«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξουν όλα τα σχολεία χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς υλοποιείται στο ακέραιο. Μετά από εντατική και συστηματική προετοιμασία των υπηρεσιών του υπουργείου, η κανονικότητα στην δημόσια εκπαίδευση είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Ο υπουργός ανέφερε ότι πριν από την λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς όλα τα βιβλία βρίσκονται στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
«Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών που την 11η Σεπτεμβρίου - την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς- θα βρίσκονται στις θέσεις τους», δήλωσε ακόμη, διευκρινίζοντας πως συνολικά φέτος θα προσληφθούν πλέον των 11.000 αναπληρωτές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά. «Υπενθυμίζω ότι οι προσλήψεις πέρσι ήταν 10.800 ενώ το 2014 ήταν μόλις 6.300», σημείωσε.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!