Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου


10/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή
του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

            Οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (οδός Ολυμπιάδος με Γοργοποτάμου) δίνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, εξασφαλίζοντας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, τη χρηματοδότηση της κατασκευής του.
            Πρόκειται για ένα ζωτικό έργο, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα δώσει ανάσα στη σχολική κοινότητα του δήμου, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει διαχρονικά ο Δήμος.
            Ο συνολικός προϋπολογισμός της κατασκευής του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ανέρχεται στα 3.130.000,00€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί από τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» και θα ολοκληρωθεί- σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα- τον Δεκέμβριο του 2020.
            “Απαιτώντας την έναρξη έργων σχολικής στέγης στο Δήμο μας εξασφαλίσαμε την ανέγερση του πολυσήμαντου αυτού έργου, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος. Ένα έργο που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα μετά από 13 χρόνια, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και διεκδικήσεις της δημοτικής μας αρχής” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, προσθέτοντας πως σύντομα δημοπρατείται και η κατασκευή του 25ου Δημοτικού Σχολείου άνωθεν της περιφερειακής, συνολικού προϋπολογισμού 5.680.000€, το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
            Υπενθυμίζεται πως η πράξη με τίτλο «24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου / 12θ ολοήμερο» υποβλήθηκε από τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση».
Περιγραφή του έργου
Η ανέγερση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου θα γίνει σε οικόπεδο επιφάνειας 2.697,62 τμ και θα αποτελείται από ισόγειο, 1ο και 2ο όροφο, υπόγειο, ημιυπαίθριους χώρους και  αύλειο χώρο. Το κτίριο περιλαμβάνει 10 αίθουσες διδασκαλίας, ένα εργαστήριο Φυσικής - Χημείας, ένα εργαστήριο αισθητικής αγωγής, ένα εργαστήριο Πληροφορικής -Ξένων Γλωσσών, μια βιβλιοθήκη - Αναγνωστήριο, μία αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, χώρος φαγητού - αποθήκη - κουζίνα, γραφείο διευθυντή και χώρο αναμονής.
           


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!