400 εκατ. ευρώ για νέες μικρομεσαίες τουριστικές μονάδες


Στα 400 εκατ. ευρώ από 120 εκατ. αυξάνεται ο προϋπολογισμός της Δράσης «Ενίσχυση της Ιδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Συνολικά στην εν λόγω δράση υποβλήθηκαν 7.297 επενδυτικά σχέδια, τα οποία ζητούν 1.127 εκατ. ευρώ δημόσια επιχορήγηση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση των ενδιαφερομένων και η ανάγκη να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι αποτέλεσε τον βασικότερο λόγο για τον οποίο το υπουργείο προχώρησε στην αύξηση αυτή.
Σε συνδυασμό με προηγούμενη δράση για την «Ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων» όλων των κλάδων, τα προγράμματα στον τομέα του τουρισμού βρήκαν άμεση απήχηση και τους επενδυτές σε ιδιαίτερη ετοιμότητα.
Επιπλέον η αύξηση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας που δημιουργείται ως πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα σε επαγγέλματα γύρω από τον τουρισμό, όπως κατασκευές, επισκευές πλοίων, εστίαση κτλ, αποτέλεσε βασικό παράγοντα της πρωτοβουλίας αυτής.
Βασικό στοιχείο αύξησης του προϋπολογισμού αλλά και απόδειξη του εύστοχου σχεδιασμού της δράσης, πέρα από την υψηλή ανταπόκριση των ενδιαφερομένων, αποτελεί και η κινητοποίηση ιδιωτικών πόρων συνολικής αξίας 1.127 εκατ. €, εκ των οποίων 920 εκατ. ευρώ αφορούν κεφάλαια που δεν προέρχονται από τραπεζικό δανεισμό.
Πληροφόρηση για την εξέλιξη της αξιολόγησης των προτάσεων δίνεται από τους κατά τόπους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr) ανάλογα με την έδρα υλοποίησης του υποβαλλομένου επιχειρηματικού σχεδίου.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!