Πρόστιμα 4,3 εκατ. ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις


Στην επιβολή 1.049 προστίμων συνολικού ύψους 4.339.072,89 ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας επέβαλε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ σε άλλες 117 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ πραγματοποίησαν από την 1η Μαΐου έως την 31η Αυγούστου 4.815 ελέγχους με το ποσοστό των παραβατικών επιχειρήσεων να ανέρχεται στο 26,9%.
Το σχέδιο του ΣΕΠΕ θα διαρκέσει έως τη λήξη της τουριστικής περιόδου για την καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες στόχευσης που δίνουν τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου, όπως ανέφερε το ίδιο.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!