Πνίγηκε 5χρονο αγόρι που επέβαινε σε βάρκα με πρόσφυγες


Την τελευταία του πνοή άφησε ένα μικρό παιδί που επέβαινε σε μία βάρκα με 39 πρόσφυγες από τη Συρία, η οποία βυθίστηκε στα ανοιχτά του Λιβάνου ενώ κατευθυνόταν  προς την Κύπρο.
Όπως έγινε γνωστό από τον στρατό του Λιβάνου, έχουν διασωθεί όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το κανάλι της τηλεόρασης του Λιβάνου Al-Jadeed, το 5χρονο παιδί που πνίγηκε ήταν από την Παλαιστίνη.
Στον Λίβανο υπάρχουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία. Ο πρόεδρος του Λιβάνου έχει καλέσει τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στη χώρα τους, καθώς η βία αποκλιμακώνεται κι οι εχθροπραξίες έχουν τερματιστεί σε πολλές περιοχές της Συρίας.
Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για μαζική επιστροφή προσφύγων στη Συρία, καθώς ακόμα δεν έχει υπογραφεί μία ειρηνευτική συμφωνία.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!