Δωρεάν γεύματα σε 954 δημοτικά σχολεία


Στο σύνολο των μαθητών 954 δημοτικών σχολείων (δηλαδή σε 153.367 μαθητές) απευθύνεται το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», το οποίο θα εφαρμοστεί για το σχολικό έτος 2018-19. 
Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής. 
το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτωνΚάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων | υπουργείο Παιδείας
Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι τα «Σχολικά Γεύματα» παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Παράλληλα, σημειώνει ότι προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων. 
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!