Η Amazon είναι η δεύτερη εταιρεία με αξία 1 τρισ. δολάρια


Η Amazon του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος έγινε η δεύτερη εταιρεία με αξία 1 τρισ. δολαρίων, μετά την Apple που πρώτη έπιασε την κορυφή.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο που γρήγορα την βοήθησε να ξεπεράσει σε αξία το 1 τρισ. για πρώτη φορά.
Η σημερινή εξέλιξη σηματοδοτεί το τελευταίο μεγάλο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της εταιρείας του πλουσιότερου -κατά το Forbes- ανθρώπου στον κόσμο, την οποία ίδρυσε το 1994 με έδρα το Σιάτλ των ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα ο Guardian, πως σε λιγότερο από 25 χρόνια η Amazon κέρδισε μείζονα παρουσία σε όλα τα είδη του λιανικού εμπορίου, συγκεντρώνοντας έσοδα 178 δισ. δολαρίων το 2017.
Η Amazon εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1997 με την αξία της μετοχής της τότε να αποτιμάται στα 18 δολάρια, ενώ σήμερα έφτασε τα 2.050 δολάρια ανεβάζοντας την συνολική αξία της εταιρείας.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!