Και τώρα... ΔΕΘ


Μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την εκεί παρουσία του στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί το Σάββατο (1η Σεπτεμβρίου) στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων από τη βόρεια Ελλάδα, ενόψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, το χρονικό διάστημα μέχρι τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συγκεκριμενοποιήσει και να διαμορφώσει στην τελική τους μορφή, τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής τα οποία θα ανακοινώσει κατά την ομιλία του προς τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα, θα ανακοινώσει αναπτυξιακές δράσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινώσει, περιλαμβάνονται αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους, διανομή κοινωνικού μερίσματος, προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο, φοροελαφρύνσεις ύψους 700-750 εκατ. ευρώ, «ψαλίδι» στον ΕΝΦΙΑ κ.ά.
Αναμένεται επίσης να απευθυνθεί στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου που αποτελεί και την κρίσιμη εκλογική μάζα, ενώ ανοιχτό παραμένει το προσκλητήριο προς τις προοδευτικές δυνάμεις, όπως και το διαρκές μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς.
Τέλος, με τη χώρα να βρίσκεται σε μία άτυπη προεκλογική περίοδο, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας της για τη στάση που έχει κρατήσει ως αξιωματική αντιπολίτευση και για τη συνεχή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, σχεδόν στο σύνολο των καίριων ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!