Έντονες πιέσεις ανεβάζουν τα ομόλογα και ρίχνουν το Χρηματιστήριο


Η αβεβαιότητα στις αναδυόμενες αγορές με αιχμή του δόρατος την Αργεντινή και την Τουρκία, οι εμπορικές εντάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργεί η Ιταλία με κύρια αιτία τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, έχουν ως αποτέλεσμα την άσκηση ισχυρών πιέσεων τόσο στις τιμές των ελληνικών ομολόγων, όσο και στο ελληνικό χρηματιστήριο. 
Έτσι, η υποχώρηση της τιμής του 10ετούς ομολόγου συνεχίστηκε για έκτη στη σειρά ημέρα, με την απόδοσή του να ξεπερνά το 4,60%. Έτσι, σήμερα (Τετάρτη) το απόγευμα, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος ο όγκος των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 17 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης.
Η απόδοση του 10ετους ομολόγου άγγιξε το 4,65% (από 4,49% την Τρίτη), με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,38% να διευρυνθεί στο 4,27%.
Πτωτικά κινήθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, ωστόσο μία δήλωση του Σαλβίνι (ότι η Ρώμη θα «προσπαθήσει να είναι καλή» αναφορικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) έδωσε μία ώθηση στις ιταλικές τράπεζες.
Όσον αφορά το ελληνικό χρηματιστήριο, έκλεισε κάτω από το («ψυχολογικό») όριο των 700 μονάδων (στις 696,09 μονάδες), καταγράφοντας σημαντική πτώση κατά 1,99%. Ουσιαστικά το Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου 2017.
Για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, η αγορά κινήθηκε πτωτικά (συνολικές απώλειες: 6,31%), με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!