“Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους” διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο της “Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο”


19/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους”
 διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου
 στο πλαίσιο της “Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο”

            Με το σύνθημα “Όλοι μαζί διαμορφώνουμε τη σύγχρονη βιώσιμη πόλη στην οποία ζούμε και κυκλοφορούμε” ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετέχει και φέτος στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, διοργανώνοντας  το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου- στο πλαίσιο της Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο - “Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους”.
            Με αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου δημότες κάθε ηλικίας θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη χρήσης των εναλλακτικών - και φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον - μέσων μετακίνησης, συμμετέχοντας στην  ποδηλατοδιαδρομή που θα διασχίσει την οδό Αριστοτέλους, με τελικό προορισμό τη  διασταύρωση των οδών 28ης Οκτωβρίου και Δενδροποτάμου στους Αμπελόκηπους, μπροστά από το Δημοτικό Γήπεδο «Κωνσταντίνος Καραμανλής», όπου θα ενωθούν με τις αντίστοιχες ποδηλατοπορείες των Δήμων Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά.

Δωρεάν διάθεση δημοτικών κοινόχρηστων ποδηλάτων
            Για τις ανάγκες της διοργάνωσης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα διαθέσει δωρεάν δημοτικά κοινόχρηστα ποδήλατα σε ενήλικους δημότες που δεν διαθέτουν ποδήλατο. Η διάθεση των κοινόχρηστων ποδηλάτων θα γίνει λίγο πριν την έναρξη της ποδηλατάδας στις 17.30 μπροστά από το δημαρχείο Ευόσμου, με τη χρήση αστυνομικής ταυτότητας και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω του περιορισμένου αριθμού ποδηλάτων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
-18.00 Δημαρχείο Ευόσμου: Συγκέντρωση - εγγραφές
- 18.30μμ: Έναρξη ποδηλατάδας με κατεύθυνση  προς την οδό Αριστοτέλους
-18.45: Κατάληξη της ποδηλατοπορείας στη  διασταύρωση των οδών 28ης Οκτωβρίου και Δενδροποτάμου στους Αμπελόκηπους
- Επιστροφή στην αφετηρία (Πλατεία Δημαρχείου), όπου θα ακολουθήσει κλήρωση μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών που θα διαθέσει δωρεάν ο ΟΑΣΘ στους ποδηλάτες, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στη διοργάνωση.
            Σημειώνεται ότι η διοργάνωση της Ποδηλατάδας αποτελεί μέρος των δράσεων και των εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018”.  Κεντρικό σύνθημα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποτελεί το μότο «Συνδυάζω - Μετακινούμαι!» με έμφαση την Πολυτροπικότητα, τη διασύνδεση των μέσων της αστικής μετακίνησης, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.
            Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο 16-22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “InnovaSUMP” του Interreg Europe,  διοργανώνει επιπλέον τις ακόλουθες δράσεις:
Συμμετοχή ως ομάδα  “Thessaloniki West” (συνεργασία με τους όμορους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά) στη δράση κοινωνικής ποδηλασίας “Social Biking Challenge 2018” που διοργανώνει και φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  σε ολόκληρη την Ευρώπη
Πιλοτική δράση διάθεσης των δημοτικών κοινόχρηστων ποδηλάτων στους υπαλλήλους του Δήμου για ενδοϋπηρεσιακή χρήση
Ενημερωτική δράση  για τις βασικές αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, σε συνδυασμό με την παρουσίαση επιτυχημένων πρακτικών από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!