Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Ευόσμου



Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18.30 θα τελεστούν με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τα Θυρανοίξια του Ι.Ν.των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου ,του μοναδικού ναού στη δυτική Θεσσαλονίκη στη Νέα Πολιτεία Ευόσμου ,αφιερωμένου στους Θεσσαλονικείς Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, φωτιστές των Σλάβων, στους οποίους μετέδωσαν την ορθόδοξη πίστη ,κήρυξαν το Ευαγγέλιο και διαμόρφωσαν το αλφάβητό τους .
Σε καιρούς δύσκολους για τη Χώρα μας και τους πολίτες της ανεγέρθηκε (σε σύντομο χρονικό διάστημα) ο ναός με την ευλαβή προσφορά και των πιστών ενοριτών ,που στήριξαν με το αγιοκέρι τους και ανταποκρίθηκαν σε κάθε κάλεσμα των ιερέων για κάθε είδους βοήθεια, αλλά και με τη
συνδρομή των ευλαβών προσκυνητών των άλλων ενοριών,που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ιερέων.
Ο σκοπός των Θυρανοιξίων δεν είναι μόνο ο Καθαγιασμός του ναού, αλλά και ο δικός μας με τον πνευματικό αγώνα και την αληθινή ζωή. Καλούμε λοιπόν όλους τους ευλαβείς χριστιανούς να δεχθούν το μήνυμα της αγάπης μας και να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της ενορίας μας, στο πανηγύρι μας και στις πολιτιστικές-παραδοσιακές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν μετά τον καθαγιασμό και την καθιέρωση του ναού.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!