Παρέμβαση εισαγγελέα για την ΕΛΒΟ ζητά ο Καμμένος


Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του ειδικού εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ προχώρησε ο Πάνος Καμμένος απ' το βήμα της 83ης ΔΕΘ, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να εξακριβωθεί γιατί δεν ολοκληρώνεται η εκκαθάριση και γιατί δεν προχώρησαν οι διεθνείς διαγωνισμοί πώλησης της εταιρείας.
«Το κάνει επίτηδες. Αργεί να κάνει διαπραγμάτευση όπως υποχρεούται μετά τον διαγωνισμό, διότι λειτουργεί εις όφελος των Γερμανών που δεν θέλουν να λειτουργεί η ΕΛΒΟ», υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να λειτουργήσει η ΕΛΒΟ».
«Περίμενα ότι θα βγάλετε μια είδηση προχθές, αλλά δεν τη βρήκατε. Θα σας την πω λοιπόν τώρα», είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. κατά τη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Ξέρετε ότι κάναμε ένα σταντ για την ΕΛΒΟ στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είχε το θράσος να εμφανιστεί εκεί ο εκκαθαριστής. Ο εκκαθαριστής της ΕΛΒΟ είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη μη λειτουργία της εταιρείας. Λειτουργεί ως εργαλείο των Γερμανών για να κλείσει την εταιρεία, να μην δουλέψουν οι εργαζόμενοι, να απολυθούν οι εργαζόμενοι και σαμποτάρει οποιαδήποτε προσπάθεια λειτουργίας της εταιρείας».
«Σας το λέω ευθέως, τον κρίνω ευθέως και θεωρώ ότι πρέπει άμεσα είτε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη για αυτή του τη συμπεριφορά είτε να αποπεμφθεί με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί από το μέτωπο», είπε στην συνέχεια ο Π. Καμμένος και εξήγησε ότι «για την ΕΛΒΟ δόθηκε προσφορά από την εταιρεία Paramount της Νοτίου Αφρικής, μαζί με μία προσφορά - μαϊμού που δόθηκε από τους Γερμανούς».
«Ο κύριος εκκαθαριστής απέκλεισε τους Νοτιοαφρικανούς οι οποίοι δεσμεύονται για τη διατήρηση όλων των εργαζομένων, για την άμεση λειτουργία της εταιρείας και για την καταβολή μεγάλου τιμήματος», κατήγγειλε και τον κατηγόρησε ότι «το κάνει επίτηδες». «Αργεί να κάνει διαπραγμάτευση όπως υποχρεούται μετά τον διαγωνισμό, διότι λειτουργεί εις όφελος των Γερμανών που δεν θέλουν να λειτουργεί η ΕΛΒΟ. Όπως και στο παρελθόν, την ΕΛΒΟ την έχρισαν δια της ιδιωτικοποιήσεως και τώρα προσπαθούν να μην λειτουργήσει», είπε ο υπουργός Άμυνας.

«Σε αντίθεση με τα δικά τους σχέδια, θέλω να σας πω ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να λειτουργήσει η ΕΛΒΟ. Και ο κύριος Σπίρτζης έχει ένα τεράστιο έργο για τα νέα λεωφορεία να δοθούν στην ΕΛΒΟ. Και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει πάρα πολλές δουλειές για την ΕΛΒΟ και μπορεί αύριο να ξεκινήσει να δουλεύει. Και με τους εργαζόμενους είμαστε σε συνεννόηση και αντιλαμβάνομαι και αυτόν τον πόνο αλλά και την υπομονή που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Ζητώ και από τα μέσα ενημέρωσης να διερευνήσετε τον ρόλο του εκκαθαριστή, εν ανάγκη να παρέμβει και η Δικαιοσύνη και να μπορέσουμε να οδηγηθούμε άμεσα στη λειτουργία της ΕΛΒΟ με οποιονδήποτε τρόπο. Η ΕΛΒΟ πρέπει να λειτουργήσει τώρα. Είναι εθνική ανάγκη να λειτουργήσει η ΕΛΒΟ», επισήμανε.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!