Ένα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – Ματαιώνεται η συναυλία


Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου να ματαιώνουν τη συναυλία που είχαν προγραμματίσει για την ημέρα των εγκαινίων της Έκθεσης στη σκιά των αποκαλύψεων για πιθανές ακρότητες. Γέμισε η πόλη αφίσες με φωτογραφία του πρωθυπουργού και την επιγραφή «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ».
Ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» αποφάσισε τη ματαίωση της συναυλίας που ήταν προγραμματισμένη για την ημέρα των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».
Όπως τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση ο Φορέας «η αγωνία πολλών συμπατριωτών για την πιθανή αποσυσπείρωση και διάσπαση του αγώνα η προβοκατόρικη δράση και κινητικότητα ακροδεξιών και εθνομηδενιστικών ομάδων και η πρόθεση για κατασκευή εντυπώσεων και ευθυνών από την κυβερνητική προπαγάνδα και τα μέσα που την εκπροσωπούν, μας αναγκάζει να ματαιώσουμε την Συναυλία – Συλλαλητήριο». Την ίδια ώρα, η «Βεργίνα Τηλεόραση» και η «Επιτροπή για την Προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας», αποφάσισαν «να ενώσουν τις δυνάμεις τους» στο συλλαλητήριο του Σαββάτου (08/08) υπό την ομπρέλα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
Η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.», του σχεδίου για δημιουργία -από ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους- κατάστασης χάους την ημέρα που θα βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα ο πρωθυπουργός, ολόκληρη η κυβέρνηση, ξένοι και Ελληνες επίσημοι της κοινωνικής ζωής και του επιχειρηματικού κόσμου έχει φέρει σε θέση άμυνας τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου που επιχείρησαν να καθησυχάσουν συνομιλητές τους δίνοντας υποσχέσεις πως θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε το συλλαλητήριο να εξελιχθεί στο πλαίσιο των νόμων.
Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη έχουν τοιχοκολληθεί αφίσες, οι οποίες αναρτώνται στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φωτογραφία του πρωθυπουργού και την επιγραφή «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ». `
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, αρνούνται ότι με δική τους πρωτοβουλία συντάχθηκε η προκήρυξη-κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο, όπως και οι σχετικές ακροδεξιού χαρακτήρα αφίσες και ειδικά αυτές που χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.
Στο μεταξύ, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην πράσινη γέφυρα στο Επταπύργιο και στη Βούλγαρη, άγνωστοι κρέμασαν δυο μεγάλα πανό που αναγράφουν «Η Μακεδονία δεν πωλείται. Υποδοχή του προδότη, Βελλίδειο  8/9».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!