«Μνημειώδεις ποσότητες βροχής» από τον Φλόρενς


Δεκατρείς άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τον τυφώνα Φλόρενς, ο  οποίος συνεχίζει να πλήττει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Τα μέσα και οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της χώρας κάνουν λόγο για «μνημειώδεις ποσότητες βροχής».
Οι Αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει τους κατοικούς που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους να μην επιστρέψουν ακόμη, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εκδηλωθούν μεγάλες πλημμύρες.
Το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHC) ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ότι ο Φλόρενς είναι πιθανό να εξασθενήσει περαιτέρω πολύ σύντομα, προειδοποίησε όμως ότι ο κίνδυνος να σημειωθούν ξαφνικές πλημμύρες και να πλημμυρίσουν ποταμοί εξακολουθεί να υφίσταται σε σημαντικό τμήμα της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας.
Η καταιγίδα έχει προκαλέσει τουλάχιστον 10 νεκρούς στη Βόρεια Καρολίνα, οι 8 από τους οποίους έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές, μεταξύ των οποίων μια μητέρα και το μωρό της που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους από πτώση δένδρου, καθώς και άλλα τρία θύματα «ξαφνικών πλημμυρών» σε δρόμους.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το CNN, ο προσωρινός απολογισμός ανέρχεται συνολικά σε 13 νεκρούς: εκτός από τους 10 στη Βόρεια Καρολίνα, άλλοι τρεις καταγράφηκαν στη Νότια Καρολίνα, μεταξύ των οποίων μια 61χρονη γυναίκα που σκοτώθηκε την Παρασκευή όταν το αυτοκίνητό της προσέκρουσε σε δένδρο που είχε πέσει στον δρόμο.
Οι ριπές πολύ ισχυρών ανέμων και καταρρακτώδους βροχής έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Πολλοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι από πτώσεις δένδρων και ηλεκτρικών στύλων ή και από ξαφνικές πλημμύρες.
Η καταιγίδα «ρίχνει μνημειώδεις ποσότητες βροχής», προειδοποίησε ο Ρόι Κούπερ, ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας (νοτιοανατολικές ΗΠΑ), της Πολιτείας που έχει πληγεί περισσότερο.
Καταστροφικό ήταν το πέρασμα του Φλόρενς από την πόλη Νιου Μπερν, με πληθυσμό 30.000 κατοίκων, καθώς μεγάλο μέρος της βρίσκεται ήδη κάτω από το νερό με αποτέλεσμα να παγιδευτούν εκατοντάδες κάτοικοι.
Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ περίπου 4.200 σπίτια έχουν υποστεί ζημειές.
Περίπου 750.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό χθες Σάββατο στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης έκτακτων αναγκών.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!