Σε «νεκρό χρόνο» απέδρασε από τη Γεωργία


Αήττητη συνεχίζει η εθνική ομάδα μπάσκετ στους αγώνες για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ, καθώς επικράτησε εκτός έδρας και της Γεωργίας με 86-85, με τον Παπανικολάου να σημειώνει το νικητήριο καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.
Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το 8 στα 8 και έδειξε ότι έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα, αν και η Γεωργία ήταν μπροστά στο σκορ με 6 πόντους διαφορά (85-79), στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με διψήφια διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, όμως η Ελλάδα αντέδρασε στην επανάληψη, ισοφάρισε και οδήγησε το ματς στο... θρίλερ των τελευταίων λεπτών.
Σπουδαία εμφάνιση από τον Καλάθη (31 πόντοι με 7/11 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), πολύτιμοι οι Σλούκας (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ) και Παπανικολάου (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ).
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε νικήσει πριν από λίγες ημέρες την ισχυρή Σερβία με 70-63 και... ετοιμάζει τις βαλίτσες της για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνουν του χρόνου στην Κίνα, καθώς με τη νίκη κόντρα στη Γεωργία σφράγισε την πρόκριση και το ποθητό εισιτήριο.
Τα δεκάλεπτα: 30-17, 49-38, 64-65, 85-86.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελλάδα: Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης 3, Καλάθης 31, Σλούκας 14, Μαργαρίτης 5, Παπαγιάννης 4, Παπανικολάου 15, Παπαπέτρου 9, Βασιλόπουλος, Αντετοκούνμπο 5, Μήτογλου.
Γεωργία: Τσιντάντζε 7, Σερμαντίνι 11, Σανάτζε 8, Πατσάτσια, Μπερισβίλι, Μποκολισβίλι 2, Τζάνινγκ 17, Σενγκέλια 22, Μπιτάτζε 17.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!