Αστ. Γαβότσης: «Καταδικάζουμε κάθε βίαιη και ρατσιστική επίθεση, κυρίως κατά ανήλικων παιδιών»


Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστ. Γαβότσης: «Καταδικάζουμε κάθε βίαιη και ρατσιστική επίθεση, κυρίως κατά ανήλικων παιδιών»

Με αφορμή την επίθεση σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στο Ωραιόκαστρο, την οποία πληροφορηθήκαμε από τον τύπο την Παρασκευή 7 /9,  ο Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε κάθε βίαιη και ρατσιστική επίθεση, κυρίως κατά ανήλικων παιδιών. Τα  ανθρώπινα  δικαιώματα  είναι αδιαπραγμάτευτα.  Τα παιδιά αυτά γλίτωσαν από έναν πόλεμο και είναι αδιανόητο να κινδυνεύουν σε μια άλλη χώρα εν καιρώ ειρήνης. Το περιστατικό που έλαβε χώρα την Τρίτη το βράδυ στο Ωραιόκαστρο,  αν και μεμονωμένο, μας κινητοποιεί  στο Δήμο ώστε να ενισχύσουμε τις πολιτικές  αποτροπής ανάλογων πρακτικών, που μόνο θλίψη και ντροπή μπορούν να προκαλέσουν.
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου -ο οποίος κατάφωρα αδικήθηκε το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της πρόχειρης κρατικής προσφυγικής πολιτικής-  από το 2009 έχει αγκαλιάσει τις δράσεις της Αρσις και είναι στο πλευρό της σε κάθε δράση. Σήμερα όμως τα λόγια δεν αρκούν. Με αφορμή  το γεγονός αλλά  και την ανάληψη πρόσφατα των σχετικών αρμοδιοτήτων εποπτείας κοινωφελών οργανώσεων  από το Δήμο, ως δήμαρχος προτίθεμαι  να συγκαλέσω άμεσα σύσκεψη με την αστυνομία, την εκκλησία,  τους αρμόδιους φορείς , το συμβούλιο ένταξης μεταναστών, τις οργανώσεις,  ώστε ο καθένας από την πλευρά του να βοηθήσει στη δημιουργία ενός πλαισίου ασφαλείας για όλους τους πρόσφυγες.»




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!