Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις


Τη μείωση της διαφοράς μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα το απόγευμα της Πέμπτης. Στην έρευνα της Alco για λογαριασμό του Kontra Channel η Ν.Δ. προηγείται με 5,2%, ενώ στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ η διαφορά είναι στις 9,5 μονάδες.
Ειδικότερα στη δημοσκόπηση της Alco για το Kontra Channel σημειώνεται μείωση της διαφοράς μεταξύ των δύο κομμάτων κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα (5,2 από 6,2).
Στην πρόθεση ψήφους τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής
Παράλληλα, το 49% εκτιμά ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα επηρεάσει θετικά τα νοικοκυριά, ενώ οι πολίτες δηλώνουν θετική στην αύξηση του κατώτατου μισθού (70%) και στις προσλήψεις στους τομείς Υγείας και Παιδείας (70%).
Οι πολίτες στέλνουν και μηνύματα στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς, σε ένα ποσοστό 70% ζητούν από τη Ν.Δ. Να στηρίξει τη διαπραγμάτευση για τη μη περικοπή των συντάξεων. Την ίδισ στιγμή, όμως, το 37% εκτιμά ότι οι θεσμοί δεν θα πεισθούν για την αναστολή του μέτρου, με ένα 29% να πιστεύει πως θα συμφωνήσουν.
Στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην προηγούμενη έρευνα (τον Ιούνιο) η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν μπροστά με 11,5 μονάδες.
Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου και η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συγκεντρώνει 34% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.
Στην έρευνα της Pulse οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση στις πυρκαγιές του Ιουλίου με ένα 72% να απαντά «μάλλον αρνητικά» ή «σίγουρα αρνητικά».
Παράλληλα το 60% αξιολογεί «μάλλον αρνητικά» ή «σίγουρα αρνητικά» τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!