Για μία «περήφανη Μακεδονία» μίλησε ο Μίτσκοσκι


Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, «ξεσπάθωσε» την Κυριακή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με αφορμή το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
Μιλώντας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης στην Αχρίδα μόλις μία εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, ο Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι δεν θα μπορεί να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη εάν αποδεχθεί κάτι που δεν πιστεύει ότι είναι σωστό.
«Αγαπάω τη Μακεδονία όπως είναι, όπως την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Θέλω να την αφήσω στους απογόνους μας όπως το αξίζουν, υπερήφανη και καλύτερη από αυτήν που κληρονομήσαμε. Αυτό είναι το σύνθημά μας και αυτό είναι το κίνητρό μας», τόνισε ο Μίτσκοσκι.
Επίσης, υποστήριξε ότι με την κυβέρνηση Ζάεφ που έχει αυτή τη στιγμή η ΠΓΔΜ, η χώρα θα παραμείνει «στον προθάλαμο και ποτέ δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», γιατί -όπως υποστήριξε- οι ευρωπαϊκές αξίες για τους κυβερνώντες είναι απλώς μία λέξη. «Δεν έχουν όραμα και δεν ξέρουν πώς να πετύχουν... Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα».
Μάλιστα, ο Μίτσκοσκι επικαλέστηκε δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της εκπροσώπου της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη, για να μιλήσει για την «αδιάσειστη απόδειξη» ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η χώρα θα χάσει την ταυτότητά της, δίνοντας το δικαίωμα στην Ελλάδα να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή πορεία της της ΠΓΔΜ, όταν το θελήσει.
Επίσης, αναφέρθηκε στα κριτήρια που -σύμφωνα με τον ίδιο και το κόμμα του- πρέπει να υπάρξουν προκειμένου να θεωρηθεί το δημοψήφισμα ως επιτυχές. Ο νόμος, είπε, είναι σαφής: Πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 900 χιλιάδες πολίτες και τουλάχιστον οι μισοί απ΄αυτούς να πουν «ναι» στη συμφωνία. «Αυτό είναι ένα επιτυχές δημοψήφισμα... τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».
Τέλος, προέτρεψε όλους τους πολίτες να μην υποχωρήσουν και να μη φοβούνται να δηλώσουν την άποψή τους την ημέρα του δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι πρόσφατα έφτασαν στα αυτιά του μαρτυρίες για πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς από ανθρώπους της εξουσίας. 

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!