Στο ίδιο μοτίβο το ΔΝΤ για τις συντάξεις


Πιστό στη γραμμή του για περικοπή των συντάξεων παραμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τον εκπρόσωπό του να επισημαίνει ότι η απόφαση για περικοπή έχει ληφθεί από το 2017 και να... προτρέπει την Ελλάδα να μείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Κατά την καθιερωμένη ενημέρωσή του ο Τζέρι Ράις ρωτήθηκε για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε κάποιο πρόγραμμα με το ΔΝΤ αυτή τη στιγμή, όμως υπενθύμισε ότι αυτή είναι μια απόφαση που ψηφίστηκε το 2017.
Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι «η εφαρμογή των συμφωνηθέντων θα βελτιώσει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας και θα στείλει σινιάλο πως η Αθήνα παραμένει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε επίσης πως κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εποπτείας, εξετάσθηκε ο προϋπολογισμός του 2018, ο προϋπολογισμός του 2019 και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «διαπιστώθηκε πως η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο», ενώ για την επόμενη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα ανέφερε ότι θα εκδοθεί στις αρχές του 2019.
Σημειώνεται ότι σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε υποψήφιους επενδυτές στο Λονδίνο, τόνισε πως έχει συζητήσει το θέμα των συντάξεων με τους Όλαφ Σολτς και Πιέρ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι δεν είναι σίγουρος πως το ΔΝΤ εκτιμά ακόμη ότι το μέτρο των περικοπών είναι διαρθρωτικό.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!