Στη ΔΕΘ της προπαγάνδας και του λαϊκισμού του Σάββα Αναστασιάδη


Στη ΔΕΘ της προπαγάνδας και του λαϊκισμού

Του Σάββα Αναστασιάδη

Η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στο πολιτικό της κομμάτι, όπως δείχνουν οι τελευταίες δηλώσεις Τσίπρα, θα είναι η ΔΕΘ της άθλιας κυβερνητικής προπαγάνδας. Μπορεί  στα χρόνια της μεταπολίτευσης πρωθυπουργοί να εξήγγειλαν πράγματα που δεν κατάφερναν τελικά να υλοποιήσουν, ωστόσο εδώ έχουμε κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο. Συνειδητή και απροκάλυπτη προπαγάνδα ψεύδους με σκοπό την παραπλάνηση του ελληνικού λαού. Εξάλλου από τη ΔΕΘ  εξαγγέλθηκε το 2014 η περίφημη απάτη που έγινε γνωστή ως «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»
Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την χωρίς ντροπή, αποστροφή του κ. Τσίπρα στη πρόσφατη σύσκεψη των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας ότι «για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος και θέλω να συζητήσω μαζί σας για τη δίκαιη κατανομή του» όταν π.χ. η κυβέρνησή του διαλύει με  υπερφορολόγηση αυτούς στους οποίους απευθύνεται και δημιουργεί πλασματικά πλεονάσματα μη καταβάλλοντας συντάξεις σε νέους συνταξιούχους για περισσότερα από δύο χρόνια (!!!);
Πώς να ερμηνευθεί η ατάκα του ότι «είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης» όταν επισήμως όλοι γνωρίζουμε ότι η επιτροπεία συνεχίζεται και μάλιστα με σκληρή μορφή, καθώς η κυβέρνηση  των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  έχει ήδη αποδεχθεί και έχει ψηφίσει μέτρα περικοπής εισοδημάτων και δημοσιονομικής πολιτικής, για επόμενα χρόνια;  
Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά ότι στην 83η ΔΕΘ παίζει το τελευταίο του χαρτί. Γνωρίζει ότι δραματική κατάσταση στην οποία η κυβέρνησή του έχει οδηγήσει τη δημόσια υγεία, ότι οι ανερμάτιστες αλλαγές στο χώρο της παιδείας, ότι η συντριβή των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών μέσω της φορολογικής πολιτικής και των ασφαλιστικών εισφορών, ότι η φτωχοποίηση του ελληνικού αλλού στην οποία ποντάρει πιστός στα πρότυπα της Βενεζουέλας και του Μαδούρο, για τον οποίο δημόσια εκφράζει θαυμασμό, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά από τους πολίτες και ότι οδηγεί την κυβέρνησή του σε εκλογική ήττα.
Είναι και το ξεπούλημα της Μακεδονίας που φέρει την υπογραφή του και δεν αφήνει κανέναν Έλληνα ασυγκίνητο. Μπορεί τα κυβερνητικά παπαγαλάκια να ισχυρίζονται ότι το ζήτημα αυτό  έχει τελειώσει, όμως στην πραγματικότητα η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ άνοιξε μεγάλη πληγή στον ελληνικό λαό.
Γι’ αυτό είναι βέβαιο ότι ο λαϊκισμός θα χτυπήσει «κόκκινο». Για παράδειγμα είναι γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας προετοιμάζεται να εξαγγείλει θριαμβευτικά ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις. Το διαλαλούν οι… Αυγίτες εδώ και μήνες. Αλλά ποιος θέλει την περικοπή τους; Η ΝΔ πάντως δεν την επιθυμεί και δεν ψήφισε τις σχετικές διατάξεις. Το να τις περικόπτει  όμως και στη συνέχεια να θριαμβολογεί γιατί δεν θα τις περικόψει  άλλο, θυμίζει αμερικάνικη ταινία καταστροφής όπου μετά το θάνατο χιλιάδων ατόμων  οι πρωταγωνιστές θριαμβολογούν πάντα ότι πέτυχαν να αντιμετωπίσουν τους εξωγήινους. Αυτό αποτελεί μια… βασική αθλιότητα του εγχειριδίου της προπαγάνδας. Όπως και η προσωπική επίθεση λάσπης εναντίον του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη. 
Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει ένα σοβαρό και υπεύθυνο  κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσει τις προπαγανδιστικές αθλιότητες των μαιτρ του είδους. Γιατί ένας βασικός στόχος όσων επιδίδονται σε αυτές είναι να εκτραπεί η δημόσια συζήτηση και να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη. Αντί δηλαδή να συζητάμε για τα προβλήματα και πως μπορούμε να τα λύσουμε, αντί να συζητάμε για το προσφυγικό και την απαράδεκτη διαχείριση εκ μέρους αποκλειστικά της κυβέρνησης, είμαστε αναγκασμένοι να απαντάμε στα fake news που δημιουργεί το κυβερνητικό επιτελείο. 
Η Νέα Δημοκρατία έχει προ πολλού επιλέξει το δρόμο της ενότητας και της σύνεσης  απέναντι σε μια κυβέρνηση που σε κάθε βήμα επιχειρεί να πολώσει και να διχάσει. Γι’ αυτό και απέναντι σε όσα ψέματα ακούσουμε από το βήμα της ΔΕΘ, είμαστε αποφασισμένοι να προτάξουμε την εθνική αισιοδοξία, την αυτοπεποίθηση, την ομόνοια και την πίστη στις δυνατότητες των Ελλήνων. 
Κι από ΔΕΘ της προπαγάνδας και του λαϊκισμού των μαθητών του Μαδούρο, θα τη μετατρέψουμε σε ΔΕΘ της δημιουργίας, της εθνικής ενότητας, της προόδου και της πραγματικής εξόδου από τα μνημόνια. 

Σάββας Αναστασιάδης- Βουλευτής ΝΔ Β΄Θεσσαλονίκης
Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ, Απόδημου Ελληνισμού


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!