Φώφη Γεννηματά: Είναι ώρα για αλλαγή πολιτικής


«Η Ελλάδα τολμά. Η Ελλάδα αγωνίζεται, προσπαθεί, κοιτάει μπροστά. Οι Έλληνες δημιουργοί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω, παρά τις δυσκολίες. Παλεύουν να βγάλουν τη θηλιά από το λαιμό που τους έχει φορέσει η κυβέρνηση και συνεχίζουν να δημιουργούν. Παλεύουν να σηκώσουν κεφάλι μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, απέναντι σε ένα κράτος με δομές ξεπερασμένες και γραφειοκρατία που καλά κρατεί . Απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που αναπαράγει την ίδια του την κρίση».
Αυτό αναφέρει σε άρθρο της στην εφημερίδα «Καρφίτσα», η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και προσθέτει: «Εθνική και κοινωνική αφύπνιση τώρα. Αυτό χρειαζόμαστε. Ενότητα, νέα εθνική αυτοπεποίθηση, αξιοπρέπεια για τη χώρα και τη ζωή μας. Ένα νέο εθνικό σχέδιο, ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας».
«Παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση», συνεχίζει η Φώφη Γεννηματά, «η έξοδος από το αχρείαστο μνημόνιο, δεν σημαίνει έξοδο από την κρίση. Η Ιθάκη είναι μακριά. Οι αγορές στέκονται απέναντί μας επιθετικά και η ανάπτυξη που όλο έρχεται, όλο και καθυστερεί. Τα προβλήματα στη χώρα παραμένουν και εντείνονται».
Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «η πολιτική ανευθυνότητα και ανεπάρκεια της κυβέρνησης είναι εμφανής όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας και της καθημερινότητας , αλλά και στα εθνικά θέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι χειρισμοί στο ζήτημα με την ονομασία των Σκοπίων. Εμείς πιστεύουμε σε οριστική λύση με τη γειτονική χώρα, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση. Όμως οι παραχωρήσεις της κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της μακεδονικής εθνικότητας και της γλώσσας είναι ανιστόρητες, επικίνδυνες και μας βρίσκουν απέναντι. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη συμφωνία δεν θα την ψηφίσουμε».
«Είμαστε», επισημαίνει, «απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό. Είμαστε απέναντι στη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε απέναντι στις ακραίες διχαστικές αντιλήψεις των στελεχών της. Πιστεύουμε ότι η ήττα της κυβέρνησης δεν πρέπει να ανοίξει το δρόμο στη Νέα Δημοκρατία, αλλά να ανοίξει δρόμο που οδηγεί στο ξέφωτο. Τον δρόμο που μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να χαράξει. Η χώρα χρειάζεται ενότητα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!