Επερωτήσεις του Γ. Λαζαρίδη


Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 3 ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Ο Βουλευτής  Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Λαζαρίδης, κατέθεσε σήμερα τρείς  ερωτήσεις στα πλαίσια άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η υπ΄αριθμ. Πρ. 1350/07.09.2018 πρώτη ερώτηση προκύπτει από την διενέργεια αδιακρίτως αυτεπάγγελτων συμψηφισμών με μη ληξιπρόθεσμες ιδιωτικές οφειλές, που προκαλούν αναστάτωση στο επιχειρείν και την οικονομία. Σε μία κοινωνία, που προσπαθεί να βρει ξανά τον βηματισμό της, οφείλουμε να φροντίζουμε να ΜΗΝ διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων.
Ο Γ. Λαζαρίδης υποστηρίζει πως οι συμψηφισμοί δεν μπορούν να γίνονται αδιακρίτως και με οριζόντια μέτρα και διατάξεις, με αποτέλεσμα την κατάργηση ρυθμίσεων των οφειλών του επιχειρηματία στο Δημόσιο. Ούτε  να ν’ ακυρώνονται και να καθυστερούν επιστροφές ή αποζημιώσεις, δημιουργώντας προβλήματα σε επιχειρήσεις αλλά και φορολογούμενους πολίτες.

Η δεύτερη ερώτηση (1351/07.09.2018) σχετίζεται με το ζήτημα των πρόσφατων θανατηφόρων πυρκαγιών και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των σωμάτων ασφαλείας. Ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει ότι τα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης & επικοινωνίας μπορούν να συντελέσουν αποτελεσματικά, κυρίως κατά τη διαχείριση κρίσεων και ερωτά για την ορθή χρήσης τους.

Η υπ΄αριθμ. Πρ. 1352/07.09.2018 και τρίτη κατά σειρά ερώτηση αφορά τις λανθασμένες ή ελλιπείς επιλογές στις επεκτάσεις των σχεδίων πόλεων, οι οποίες, ως σήμερα, καθορίζονταν από συγκυριακές επεκτάσεις του αστικού χώρου ή κυρίως από νομιμοποιήσεις ιδιωτικών κατατμήσεων μεγάλων ιδιοκτησιών και αυθαίρετης δόμησης , παραβλέποντας τελείως τις ορθές διαδικασίες ανάπτυξης μιας πόλης ή ενός οικισμού και των κριτηρίων αυτής.
Ο Βουλευτής της β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης αναφέρει στην ερώτησή του, πως η  «πολιτική» επέκτασης και ανάπτυξης των πόλεων πρέπει επιτέλους να παρακολουθεί τις ανάγκες των πολιτών και όχι να πηγαίνει κόντρα σε αυτές και ερωτά τα αρμόδια υπουργεία, μεταξύ άλλων, πώς επιτρέπεται να προχωρούν νέες μελέτες για εγκρίσεις χωρικής επέκτασης, ενώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση των ήδη υφιστάμενων μελετών.

Από το Γραφείο Τύπου



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!