Ικανοποίηση δικαστών και εισαγγελέων για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση


Για δικαίωση των θέσεων και των προσπαθειών της κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με την χθεσινή απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, να αναστείλει την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την υποχρεωτική ιδιωτική διαμεσολάβηση, αναφέροντας, επίσης, ότι η υπουργική απόφαση «κινείται στη σωστή κατεύθυνση».
Υπενθυμίζεται ότι τη νομοθέτηση της υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης είχε προωθήσει ο προκάτοχος του κ. Καλογήρου, Σταύρος Κοντονής.
Στην ανακοίνωση της ΕΔΕ αναφέρονται και τα εξής:
«Είναι ένα ζήτημα κομβικής σημασίας για τη διατήρηση της ελεύθερης και ακώλυτης πρόσβασης του πολίτη στο φυσικό του δικαστή, ζήτημα για το οποίο η Ένωση έδωσε μάχη με όλες τις δυνάμεις της από την αρχή. Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και η συνακόλουθη αναστολή του νόμου δικαίωσαν τις θέσεις και τις προσπάθειές μας. Οι συνθήκες είναι πια ώριμες για την ουσιαστική συζήτηση της μελέτης που καταθέσαμε για την εισαγωγή της δικαστικής μεσολάβησης».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!