Αναβαθμίζονται οι παιδικές χαρές στον δήμο Ωραιοκάστρου


17 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναβαθμίζονται οι παιδικές χαρές στον δήμο Ωραιοκάστρου
Ο δήμος Ωραιοκάστρου ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των δημοτών του για επιπλέον παιδικές χαρές κατάφερε να λάβει το «πράσινο φως» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το υπουργείο Εσωτερικών και να προχωρήσει στην κατασκευή νέων Παιδικών  χαρών αλλά και στην αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων. 
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από ιδίους πόρους, η κατασκευή επτά (7) παιδικών χαρών, εκ των οποίων οι τρεις (3) θα βρίσκονται εντός του Ωραιοκάστρου (Βουναλάκι, Καλόγερος, Γαλήνη). Η σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί άμεσα και εντός Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η προμήθεια και τοποθέτηση των οργάνων.
Επίσης από το υπουργείο Εσωτερικών αποφασίστηκε η ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΦΗΜΟΣ II» για προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση άλλων οκτώ (8) παιδικών χαρών στον δήμο Ωραιοκάστρου, συνολικού προϋπολογισμού 215.000 ευρώ.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης σε δήλωση του επισημαίνει ότι «επρόκειτο  για μια ευχάριστη εξέλιξη. Προσπαθούμε διαρκώς για την υλοποίηση έργων στην περιοχή μας, με σκοπό την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Θέλουμε τα παιδιά στον δήμο μας να παίζουν σε χώρους, που είναι ασφαλείς γιατί η ευθύνη μας είναι μεγάλη απέναντι στους γονείς.  Δίνουμε καθημερινά αγώνα για την ανεύρεση χρηματοδότησης, ώστε να δημιουργηθούν επιπλέον χώροι ψυχαγωγίας για τα παιδιά».
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ευάγγελος Καραστερίου, από την πλευρά του τονίζει ότι «συνεπείς στις υποσχέσεις μας προχωρούμε στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών και στην κατασκευή νέων. Με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ολοκληρώνονται άλλες οκτώ(8), που σημαίνει δημιουργία συνολικά είκοσι έξι (26) πιστοποιημένων παιδικών χαρών. Προτεραιότητα μας είναι και θα είναι η ασφάλεια των παιδιών.»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!