Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου γιόρτασε την “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”


24/9/2018
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου
 γιόρτασε την “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”

            “Ναι” στην οικολογική μετακίνηση και στους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς και κυκλοφορίας μέσα στην πόλη είπαν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου - με αφορμή την “Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο” - δεκάδες δημότες κάθε ηλικίας, συμμετέχοντας στη δράση της Ποδηλατάδας, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018”.
            Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν με τα ποδήλατά τους στην πλατεία δημαρχείου Ευόσμου, από όπου ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας κ. Σπύρος Μερκούρης έδωσαν το σύνθημα της εκκίνησης της ποδηλατοπορείας, η οποία κατέληξε στην  οδό 28ης Οκτωβρίου και Δενδροποτάμου στους Αμπελόκηπους, μπροστά από το Δημοτικό Γήπεδο «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Συμμετέχοντας στην κοινή δράση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που διοργάνωσαν οι τρεις δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης (Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά) η ποδηλατοπομπή του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ενώθηκε με τις αντίστοιχες των υπολοίπων δήμων, σε μια συμβολική διαδημοτική πρωτοβουλία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου.
            Παρόντες στο σημείο της συνάντησης των ποδηλατών των τριών Δήμων και οι Δήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζολου και Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη υιοθέτησης των βιώσιμων τρόπων μετακίνησης,   με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.
            “Είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα πως η δυτική Θεσσαλονίκη, που μαστίζεται από μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, απαιτεί έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό βιώσιμης αστικής κινητικότητας, με υποδομές και δίκτυα, με ελεύθερους χώρους προσβάσιμους για όλους τους δημότες, με σύγχρονες συνθήκες αστικής μετακίνησης, με ανεπτυγμένους ποδηλατόδρομους και προηγμένα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σήμερα λοιπόν με αφορμή την “Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο” λέμε ΝΑΙ στην οικολογική μετακίνηση, λέμε ΝΑΙ στη μειωμένη χρήση του αυτοκινήτου, λέμε ΝΑΙ στους εναλλακτικούς τρόπους κυκλοφορίας μέσα στην πόλη, λέμε ΝΑΙ στο ποδήλατο” τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
            Στη συνέχεια η ποδηλατοπομπή του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου επέστρεψε στην αφετηρία στο Δημαρχείο Ευόσμου, όπου – παρουσία εκπροσώπων του ΟΑΣΘ - πραγματοποιήθηκε κλήρωση για τη δωρεάν διάθεση 10 μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών στους συμμετέχοντες της ποδηλατάδας,  που διέθεσε  ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συμμετοχής του στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018”.
            Σημειώνεται πως τη δράση της Ποδηλατάδας στήριξαν εθελοντές της ομάδας ΠΡΟΤΕΚΤΑ, ενώ την όλη διαδρομή των ποδηλατών συνόδευσε η Δημοτική Αστυνομία Κορδελιού Ευόσμου.
            Υπενθυμίζεται τέλος πως η συμμετοχή του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018” πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “InnovaSUMP” του Interreg Europe.







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!