«Η ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. περνάει από τη Συμφωνία των Πρεσπών»


Από τα Σκόπια, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στη Συμφωνία των Πρεσπών και ξεκαθάρισε ότι η έγκρισή της αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Όπως είπε η Άνγκελα Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζόραν Ζάεφ η έγκριση της συμφωνίας αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής προοπτικής της χώρας.
Τόνισε, επίσης, ότι το δημοψήφισμα αποτελεί μοναδική ευκαιρία προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να συμμετάσχουν και να επιλέξουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας τους.
Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η επίσκεψη της Ά. Μέρκελ στα Σκόπια συμπίπτει με την εθνική επέτειο της χώρας του (Ημέρα της Ανεξαρτησίας) και σημείωσε ότι οι πολίτες της χώρας του θα «ανταποδώσουν» την επίσκεψη με ένα επιτυχές δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου.
Η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί και με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι (κόμμα που αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών), όχι όμως με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, γεγονός που υποδηλώνει τη δυσαρέσκεια της Γερμανίας για την εναντίωση του κ. Ιβάνοφ στη συμφωνία για το ονοματολογικό και στις προσπάθειες υπονόμευσής της.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!