Σκληρή ανακοίνωση των συλλόγων του Δήμου Παύλου Μελά κατά της Κυβέρνησης και του κ. Καμμένου για το Καρατάσιου.

Μετά από πολύχρονους αγώνες των κινημάτων, συλλόγων, φορέων, πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιτέλους άνοιξε το θέμα της παραχώρησης και αξιοποίησης των ανενεργών πρώην στρατοπέδων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, με το Παύλου Μελά στη Δυτική Θεσσαλονίκη και ακολούθως το Κόδρα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. 

Μια μεγάλη δικαίωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης που έχει την ''τύχη'' να έχει το τραγικά μικρότερο ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο μόλις 2,4 τ.μ. και τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη. Και ενώ πριν από 4 μήνες μετά από πιέσεις και σχετικές συζητήσεις και εκδηλώσεις ανακοινώθηκε από επίσημα Κυβερνητικά χείλη, ότι προχωράνε οι ίδιες  διαδικασίες  για το Καρατάσιου και το Ζιάκα, τις τελευταίες μέρες ύποπτα δημοσιεύματα αναφέρονται σε ''υποχρεώσεις'' πολιτικών στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  προς τον  ιδιωτικό αθλητικό σύλλογο ''Μακεδονικός'', που αφορούν παραχώρηση δημόσιου χώρου. 


 Τα τελευταία 15 χρόνια το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου μέσα από τη συνεργασία συλλόγων, φορέων και πολιτών απέκτησε ζωή φιλοξενώντας δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις με γνώμονα το δημόσιο χαρακτήρα και μια μελλοντική αξιοποίηση του χώρου ως κοινόχρηστου ελεύθερου χώρου πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Καθημερινά το Καρατάσιου επισκέπτονται και δραστηριοποιούνται εκατοντάδες πολίτες, όπου αποτελεί αγαπημένο προορισμό για την αναψυχή τους. 

Παράλληλα εδώ και 4 μήνες ο Δήμος Παύλου Μελά με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 τοπικών συλλόγων ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για την κατάθεση επίσημης πρότασης αξιοποίησης του Καρατάσιου από τα θεσμικά όργανα του Δήμου.

Κύριοι της σημερινής Κυβέρνησης και αρμόδιοι Υπουργοί μη διανοηθείτε να σκεφτείτε τεμαχισμό του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου  για να ικανοποιήσετε τις προσωπικές σας ''υποχρεώσεις''. Θα μας βρείτε οργανωμένα απέναντί σας!!!



Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου, Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Φοίνικας Πολίχνης, Λύκοι Παύλου Μελά, Ε.Α. Καρατάσιου, Ένωση Πολιτών ''ΜΕΤΕΩΡΑ'', Περιαστικοί Καλλιεργητές Καρατάσιου, ΑΕΤΟΙ Πολίχνης, ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά-Κορδελιού Ευόσμου, ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Παύλου Μελά, Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης ''Αλέξανδρος Υψηλάντης'', Σταυρούπολη Ένωση Καλαθόσφαιρας, Α.Μ.Σ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ, Περιβαλλοντικός Οικολογικός Σύλλογος Ευκαρπίας, Σωματείο Εργατικών Κατοικιών Ευκαρπίας ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'', Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΔΙΟΝΥΣΟΣ'' Σταυρούπολης, Εθελοντική Ομάδα Νέων ΠΕΣ το ΔΥΤΙΚΑ, Λ.Ε.Φ.Ε.Δ., Μικρασιατικός Σύλλογος Ευκαρπίας ''ΟΥΣΑΚ'', Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΝΟΣΤΟΣ'' Πολίχνης, Ένωση Γονέων Δήμου Παύλου Μελά, Σκακιστικός Όμιλος Πολίχνης, Εθελοντική Ομάδα Φίλοι του Δάσους, Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Α.Σ. Νέα Φλόγα Πολίχνης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!