Καμία αύξηση ορίων ηλικίας


Κατηγορηματικό εμφανίζεται το υπουργείο Εργασίας όσον αφορά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα στον Σαββατιάτικο Τύπο περί «σύνταξης στα 70» με τα αντανακλαστικά του υπουργείο να είναι άμεσα. «Η διαστρέβλωση της αλήθειας και η επιχείρηση τρομοκράτησης των ασφαλισμένων χαρακτηρίζουν το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά”» σχολιάζουν από το υπουργείο για τη δήθεν «κρυφή ρήτρα που υπέγραψε η κυβέρνηση».
Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, «η διάταξη που αναφέρεται στη σύνδεση του προσδόκιμου ζωής με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, ψηφίστηκε το 2010 με τον νόμο 3863 (άρθρο 11 παρ. 3)».
Τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που ισχύουν θεσμοθετήθηκαν με τον νόμο 4093/12 και είναι 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης ή 67 έτη με 15 χρόνια ασφάλισης.
«Τα κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα που υπαγορεύονται από αντιπολιτευτικό οίστρο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν μπορούν να πείσουν κανέναν», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!