Κάνει πίσω ο Γαβρόγλου για τα Λατινικά -Ισως να διδάσκονται στην Α' και Β' Λυκείου


Το ενδεχόμενο τα Λατινικά να διδάσκονται στην Α' ή στη Β' Λυκείου εξετάζει τώρα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μετά την καταιγίδα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφασή του να τα καταργήσει στις Πανελλήνιες.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως είναι ανοικτός στην πρόταση τα Λατινικά να διδαχθούν σε μια άλλη τάξη, πλην της  Γ' Λυκείου, όπου αναμένεται να αντικατασταθούν από την Κοινωνιολογία βάσει της πρότασης για το νέο εξεταστικό σύστημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω πρόταση έρχεται ύστερα απο την πίεση και τις οξύτατες αντιδράσεις για την κατάργηση της διδασκαλίας των Λατινικών στη Γ' Λυκείου για τους υποψηφίους των σχολών ανθρωπιστικών σπουδών, οι οποίες υποστηρίζονται μάλιστα και από ακαδημαϊκούς του εξωτερικού.
Παράλληλα έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών με αίτημα της ανάκλησης της απόφασης για την κατάργηση των Λατινικών στην Γ Λυκείου.
Μάλιστα κείμενο που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, στο οποίο και τοποθετείται αρνητικά επί του ζητήματος, έχει ήδη συγκεντρώσει 4.300 υπογραφές, συμπεριλαμβανομένων και ακαδημαϊκών του εξωτερικού.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!