Γερμανοί βουλευτές αρνούνται να δουν τον Ερντογάν


Επίσημη επίσκεψη θα κάνει στο Βερολίνο ο Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο δύο μέλη της γερμανικής Βουλής ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Γερμανός πρόεδρος Φραντς Βάλτερ Στάινμαγιερ στον Τούρκο ομόλογό του.
Πιο συγκεκριμένα, ο Bijan Djir-Sarai, εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής των Φιλελευθέρων, ιρανικής καταγωγής, καθώς και η Sevim Dagdelen, στέλεχος του Αριστερού κόμματος, κουρδικής καταγωγής, απέρριψαν τις προσκλήσεις, κάνοντας μάλιστα δεικτικά σχόλια τόσο για τον Τούρκο πρόεδρο όσο και το γερμανικό κράτος που τον υποδέχεται.
«Ως μέλος της βουλής, δεν μπορώ να δειπνήσω με τον πρόεδρο της Τουρκίας, τη στιγμή που Γερμανοί πολίτες είναι έγκλειστοι σε τουρκικές φυλακές και που η Άγκυρα απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο Φιλελεύθερος βουλευτής.
Από την πλευρά της, η Sevim Dagdelen αιτιολόγησε την απόφασή της, χαρακτηρίζοντας «τελείως ακατάλληλη» αυτήν την επίσημη επίσκεψη που συνοδεύεται με δείπνο και στρατιωτικές τιμές.
«Προσωπικά, δεν θέλω να δειπνήσω με έναν άνθρωπο που κρατάει ομήρους, που έχει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, υποστηρίζει ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία, εισβάλει σε γειτονικές χώρες παραβιάζοντας του διεθνείς κανόνες κι έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά των Κούρδων», δήλωσε το στέλεχος της Αριστεράς, συμπληρώνοντας ότι, αντί για το δείπνο, προτιμά να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις που θα οργανωθούν κατά του Ερντογάν.
Ο Ερντογάν έχει επισκεφτεί τη Γερμανία περισσότερες από 10 φορές, ως πρωθυπουργός και ως πρόεδρος την Τουρκίας, κατά την τελευταία 15ετία. Αυτή η διήμερη επίσκεψή του στα τέλη Σεπτεμβρίου, όμως, είναι η πρώτη που γίνεται με πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου του και -σε αντίθεση με τα άλλα ταξίδια του- περιλαμβάνει υποδοχή με στρατιωτικές τιμές.
Την ίδια στιγμή προετοιμάζονται διαδηλώσεις στο Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο τη Φρανκφούρτη, το Ανόβερο, τη Στουτγάρδη, τη Βρέμη και την Έσση. Επίσης, διαδηλωτές θα περιμένουν τον Ερντογάν την ερχόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο και το Σάββατο στην Κολωνία, όπου ο Τούρκος πρόεδρος πρόκειται να εγκαινιάσει ένα τζαμί. 

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!