Έρχονται βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας


Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, από την Τρίτη θα έρθουν βροχές και πιθανώς καταιγίδες ενώ μέσα σε λίγες ημέρες η θερμοκρασία μπορεί να πέσει έως και 10 βαθμούς Κελσίου.
Ειδικότερα, την Κυριακή αναμένονται στα βόρεια αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πυκνώσουν με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να έχει αξιόλογη μεταβολή.
Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 Μποφόρ, αλλά από το βράδυ στα βόρεια θα μετατραπούν σε βορείων διευθύνσεων τοπικά 6 Μποφόρ και με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Επίσης η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.
Από την Τρίτη όμως αλλάζει σταδιακά ο καιρός, με νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που από το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα βόρεια.
Την Τέταρτη 26 Σεπτεμβρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα δυτικά κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, 5 με 6, και τοπικά στα πελάγη 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα έχει αισθητή αισθητή πτώση.
Ψυχρός αναμένεται να είναι ο καιρός και την Πέμπτη, όπου θα κυριαρχούν οι νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, και τοπικά στα πελάγη 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!