Μαξίμου και ΚΙΝ.ΑΛ. αποδοκίμασαν την ομιλία Μητσοτάκη


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ένα «εφιαλτικό πολιτικό μείγμα Πινοσέτ και Θάτσερ» υπογράμμισαν το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενοι στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη ΔΕΘ. «Δεν πείθει το μεταρρυθμιστικό προσωπείο του κ. Μητσοτάκη», τόνισε το Κίνημα Αλλαγής, θυμίζοντας τις ευθύνες της Ν.Δ. για την κρίση και τα «Ζάππεια».
«Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μνημόνιο ΔΝΤ που θα οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στο ΔΝΤ», ανέφερε η ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, συμπληρώνοντας ότι «ο υπουργός των Κυβερνήσεων της ανεργίας, της ύφεσης και της κοινωνικής καταστροφής, ο γόνος της οικογένειας που πρωταγωνίστησε στην οικοδόμηση του πελατειακού κράτους, των σκανδάλων και της χρεοκοπίας επιβεβαίωσε σήμερα τη φήμη του κοινωνικού ολετήρα που τον συνοδεύει, υποσχόμενος ένα εφιαλτικό πολιτικό μείγμα Πινοσέτ και Θάτσερ».
«Στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα δημοσιονομικό χάος για να κάνει δώρα στην οικονομική ολιγαρχία», συνέχισε στο ίδιο ύφος του Μαξίμου, τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι:
Την ίδια στιγμή, «δεν είπε κουβέντα για τους συμβασιούχους του Δημοσίου που θέλει να απολύσει», τόνισε επίσης το Μαξίμου, καταλήγοντας ως εξής:
Ελπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία να διαβάσει την ομιλία του κου Μητσοτάκη. Και η ΝΔ να μην τον αποπέμψει μετά τις επόμενες εκλογές.
Σε ανάλογο ύφος κι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τελικά μπορεί και χειρότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το απέδειξε σήμερα...»

«Ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το παρελθόν των μνημονίων και της χρεοκοπίας, του άγριου νεοφιλελευθερισμού και του αυταρχισμού», σημείωσε επίσης, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε ότι η χώρα «δεν έχει ανάγκη από δεξιά επιστροφή», καθώς και ότι «το μεταρρυθμιστικό προσωπείο του κ. Μητσοτάκη δεν πείθει».
«Ούτε κουβέντα αυτοκριτικής δεν υπήρξε από τον κ Μητσοτάκη για τις ευθύνες της Ν.Δ. για την κρίση και για τα "Ζάππεια" που υπονόμευσαν την εθνική προσπάθεια», τόνισε επίσης το ΚΙΝ.ΑΛ., συμπληρώνοντας ότι από την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. «έλλειψε κάθε αναφορά για ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας και για την αποκατάσταση της Κοινωνικής δικαιοσύνης, που είναι σήμερα προτεραιότητα για να αποκατασταθεί η ενότητα του λαού μας».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!