Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Ο κ.Ζάεφ να πει όλη την αλήθεια, για τη συμφωνία των Πρεσπών, στο λαό του»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στον Alpha:
-«Ο κ.Ζάεφ να πει όλη την αλήθεια, για τη συμφωνία των Πρεσπών, στο λαό του».
-«Όταν οι Μακεδόνες βουλευτές χειροκροτούσαν τον κ.Μητσοτάκη που υπερασπιζόταν τη σύνθετη ονομασία»
(11 Ιουλίου 2017 | Βίντεο)

 «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ.Προκόπης Παυλόπουλος, με αποκλειστική του δήλωση στην Κυριακάτικη «Real»  αλλά και στη συνέντευξη τύπου ο Πρωθυπουργός  κ.Αλέξης Τσίπρας, ήταν πολύ σαφείς. Παρά το γεγονός ότι η γειτονική χώρα έχει ένα δημοψήφισμα μπροστά της, πρέπει ο κ.Ζάεφ να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες του, ότι δηλαδή δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην τηλεόραση του Alpha και στους δημοσιογράφους Ράνια Τίμα και Σπύρο Λάμπρου.
Στη συνέχεια αναφερόμενος σε άρθρα της συμφωνίας  ο κ.Τριανταφυλλίδης διευκρίνισε: «Αυτό συνομολόγησε, αυτό συμφώνησε ο κ.Ζάεφ. Αφού το 1.3.β της συμφωνίας αναφέρεται σε μακεδονική ιθαγένεια, ως  γεωγραφικός όρος,  στο 1.3.γ. αναφέρεται σε μακεδονική γλώσσα που ανήκει στην ομάδα των  νοτιοσλαβικών γλωσσών, καταλήγει στο 1.3.δ,  όπου αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι όροι «Μακεδονία» και «μακεδόνας» έχουν την έννοια που αποδίδεται  στο άρθρο 7 της συμφωνίας. Τι μας λέει το άρθρο 7; Ότι όλος ο μακεδονικός ιστορικός χρόνος, από τον Μ. Αλέξανδρο και την εποχή των διαδόχων μέχρι σήμερα, είναι ελληνικός(7.2.).
Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:
Τέλος, ο κ.Τριανταφυλλίδης μέμφθηκε  την Αξιωματική Αντιπολίτευση για την αλλοπρόσαλλη  στάση της στο ζήτημα της ονομασίας, υπενθυμίζοντας τη θέση του Προέδρου της στη Βουλή στις 11 Ιουλίου του 2017, όταν υπερασπιζόταν τη σύνθετη ονομασία, με τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης να χειροκροτούν με θέρμη τον αρχηγό τους, όπως διακρίνεται και στο βίντεο.
(11 Ιουλίου 2017 | Βίντεο) «Όταν οι Μακεδόνες βουλευτές χειροκροτούσαν τον κ.Μητσοτάκη που υπερασπιζόταν τη σύνθετη ονομασία»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!