Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας ο στρατός της Σερβίας


Αντικρουόμενες πληροφορίες καταφθάνουν από το Κόσοβο και ενώ ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έθεσε σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Σύγχυση για το εάν ο κοσοβάρος πρόεδρος Χασίμ Θάτσι επισκέφτηκε τα συνοριακά περάσματα της χώρας του με τη γειτονική Σερβία.
Η απόφαση του πρόεδρου της Σερβίας να θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας τον στρατό, έρχεται την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν πως κοσοβάροι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους στη λίμνη Γκάζιβοντε η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Σερβία και βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σέρβων (σ.σ. και του Κοσόβου).
Η τεχνητή λίμνη αποτελεί «μήλον της έριδος» μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.
Πληροφορίες που μετέδωσαν μέσα μαζικής ενημέρωσης του Κοσόβου ανέφεραν πως ο Χ. Θάτσι επισκέφθηκε τα συνοριακά περάσματα και την περιοχή της λίμνης, δημοσιεύοντας μάλιστα και σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Ωστόσο, το γραφείο του κοσοβάρου προέδρου ανακοίνωσε ότι σήμερα (29/09) επρόκειτο να μιλήσει στην έδρα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Πρίστινα. Στη συνέχεια και η αστυνομία του Κοσόβου διέψευσε την επίσκεψη Θάτσι.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!